برنامههای آموزشی دو ساله علوم طبی چون قابلگی، نرسنگ و… آخرین رشتههای مجاز تحصیلی باقیمانده برای دختران بودند که با فرمان جدید هبتالله آخوندزاده دختران از فراگیری آن محروم گشتند. این برنامههای آموزشی صحی یگانه روزنۀ یادگیری و آموزش برای دختران محروم از تحصیل کشور بودند که این دختران از آن هم عامدانه محروم ساخته شده و در عین حال با این دستور جدید رهبر طالبان تنها روزنهی امید دختران افغانستان نیز بسته شد.
پس از بسته شدن دروازههای دانشگاهها به روی دختران از سوی طالبان، آخرین امید برای دختران تعقیب برنامههای آموزشی نیمه عالی دو ساله صحی چون قابلگی و نرسنگ (پرستاری) بود و اکثریت دختران دانشجو از روی درماندگی با کنار گذاشتن اهداف و آرزوهای گذشته تحصیلی شان به انستیتوت های آموزش نیمه عالی صحی روی آورده بودند تا باشد قابله و یا نرس شوند اما این یگانه و آخرین فرصت نیز از آنان سلب شد، اکنون دختران و زنان افغانستان مانده اند و عالمی از یأس و درماندگی و آینده ناروشن و مرموز؛ مردم افغانستان سرگشته اند که گروه حاکم با این اقدامات اش در صدد چه است؟
طالبان در جریان بیش از سه سال پسین، محدودیتها و فرمانهای دست و پا گیر متعددی را علیه زنان و دختران وضع کرده و ماهیت این محدودیتها میرساند که این گروه هیچگونه مسیری را برای پیشرفت و خودکفایی زنان باز نمیگذارد.
این فرمان جدید واکنشهای شماری از سیاسیون و ورزشکاران مطرح کشور را در پی داشته است، از جمله حامد کرزی رئیس جمهور اسبق و راشد خان آرمان ستاره کرکت افغانستان از طالبان خواسته اند که از این تصمیم صرف نظر کرده و اجازه دهند تا دختران در کنار پسران به تحصیلات شان ادامه دهند.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان