شماری از زنان خبرنگار که در بیش از دو سال گذشته وظایف شان را از دست داده اند در وضعیت دشوار اقتصادی قرار داشته و میگویند که زمینه کاری برای زنان خبرنگار در رسانهها به حداقل رسیده و منبع درآمد دیگری هم نیز ندارند تا مخارج زندگی شان را مهیا بسازند.
بنفشه احمدی(مستعار)، یک تن از زنان خبرنگار است که به دلیل کمبود بودجه در رسانه و موجودیت محدودیتها، یک سال پیش وظیفه خود را از دست داده است.
وی می گوید:«رسانهها کوشش میکنند بجای خانمها، آقایان را استخدام کنند. در کنارش مشکلات مالی و اقتصادی رسانه هم است چون خودم یک سال پیش بخاطریکه نبود بودجه و پرداخت معاشم مجبور شدم وظیفه خود را ترک کنم و حالا هم هیچ منبع درآمدی ندارم تا مصارف خود و فامیل را مهیا بسازم».
در همینحال، شماری از زنان خبرنگار که هنوز هم فعالیت دارند میگویند معاشی که دریافت میکنند مشکلات و نیازهای شان را برطرف نمیساز که نسبت به کاری که میکنن معاش کمتری را بدست میآورند.
لیلی مرادی(مستعار)، یک تن از زنان خبرنگار است که در یکی از رسانههای محلی فعالیت دارد اما از کار زیاد در مقابل معاش کم شکایت دارد،
وی میگوید:« از ساعت هشت صبح تا پنج بعد از عصر کار میکنم و تنها یک مسوولیت ندارم بلکه در چندین بخش به صورت فول تایم کار میکنم اما پنجهزار معاش میگیرم در حالی که کار کردن در هر بخش رسانه معاش جداگانه دارد و در کنارش همکاران ما در بخش آقایان معاش بیشتری نسبت به ما میگیرند که این برای ما واقعن قابل قبول نیست حالا هم مجبور هستم تا بخاطر مشکلات اقتصادی خود کار کنم به همچین شرایطی».
سازمان ملل متحد، با نشر گزارش اعلام کرده است که زنان خبرنگار در افغانستان از زمان تسلط حکومت فعلی در کشور، با محدودیتهای شدیدی روبرو هستند.
در همین حال، شماری از خبرنگاران مرد میگویند که چالشهای سد راه خبرنگاران نسبت به گذشته افزایش یافته است اما در مقایسه با خبرنگاران مرد، زنان خبرنگار با چالشهای جدیتری رو به هستند.
خبرنگاران در افغانستان همواره با مشکلات زیادی رو به رو بوده اند که از این میان زنان خبرنگار بیشترین آسیبها را متحمل شده اند. اما بعد از سقوط حکومت طی دو سال اخیر این محدودیتها افزایش یافته و کار اطلاع رسانی و آزادی بیان را بیشتر از گذشته چالش برانگیر ساخته است.
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان