دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد(اوچا)، روز سهشنبه ۶ سنبله، گزارش داده بود که ۶۷ فیصد خانوادهها در افغانستان برای دسترسی به آب آشامیدنی صحی با مشکلات و چالشهای زیادی روبرو هستند، که بیشتر آنان را خانوادههای دور از شهر تشکیل میدهند.
طبق گزارش این سازمان، مناطق دور از شهر یا خانوادههای روستانشین در این کشور جهت دسترسی به آب آشامیدنی به طور متوسط ۱۷ دقیقه راه را طی میکنند.
نهتنها خانوادههای ده و روستا نشین؛ بلکه مردم در شهر نیز با چالشها و مشکلات آب مواجهاند. شهروندان افغانستان نسبت به سالهای پیش، دو برابر هزینه جهت خریدن آب مصرف میکنند تا به آب دسترسی پیدا کنند.
«رحیمه»، زن ۳۸ ساله که چندین ماه میشود از نداشتن آب کافی برای خانوادهاش در کابل شکایت داشته میگوید: «از ابتدای نوروز تا یک ماه پیش دنبال خانهی بودم که آب داشته باشد، اما مثلکه آب کاملاً خشک شده باشد خانهای پیدا نمیشود که آب کافی داشته باشد، کسانیکه چاه عمیق حفر نموده آبش شور است خورده نمیشود. اما من هفتهی ۱۳۰۰ افغانی را آب میخرم در شرایط بد اقتصادیای که قرار داریم. همان مقدار نیز کفایت نمیکند چون آب یکی از نیازهای اصلی بشر محسوب میشود مجبور هستیم حتا با پول قرض آنرا بخریم.»
او میافزاید: «روزها بدون آب گذراندیم، رفتم به حوزه شکایت کردم، طالبان میگویند صدهزار افغانی برای ما بدهید دو صدهزار افغانی هم مصارف حفر چاه میشود. این مقدار هزینه برای یک زن بسیار سنگین است از کجا تأمین کنیم؟ حکومت گروه طالبان در قسمت مشکلات مردم هیچگونه توجهی نداشته و ندارد.»
طبق آمار اوچا، مشکل آب آشامیدنی در افغانستان پس از آمدن مجدد گروه طالبان در افغانستان، ۱۹ درصد افزایش یافته است. مشکلات بیآبی در این کشور نه تنها بر روی معیشت مردم تأثیر میگذارد، بلکه میتواند به چالشهای بزرگتری در زمینههای اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی منجر شود.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان