شماری از اعضای زنان معترض موسوم به «جنبش روزنهی آزادی زنان افغانستان»، در واکنش به تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان میگوید که این گروه فاقد مشروعیت مردمی و بینالمللی میباشد.
این جنبش در اسلامآباد پاکستان روز شنبه ۳ سنبله، تجمع اعتراضی برگزار کرده میگوید که این گروه مشروعیت مردمی و بینالمللی ندارد. همچنین، این گروه صلاحیت تدوین و توشیح قانون را نداشته؛ بلکه با چنین اقداماتی زنان را نسبت به گذشته محدودتر میکنند.
به باور این جنبش، گروه طالبان به هیچگونه، میثاقها، اعلامیههای بینالمللی، قانون و مقررات پایبند نیست. چطور برای زنان و مردم افغانستان قانون و مقررات وضع میکنند؟
آنان همچنین میافزاید که وضع این قانون زنان را با چالشها و سختیهای زیادی روبهرو میکنند. این قانون برای زنان این جنبش و تمام زنان و دختران افغانستان قابل قبول نیست و آن را شدیداً رد مینمایند.
چنین فشارها و مقررات که از سوی گروه طالبان بر زنان و دختران در افغانستان وضع شده زنان را محدود نمیکنند بلکه آنان را در مبارزه برای حقوق از دست رفتهی شان مصممتر و متعهدتر میکنند.
تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان، با واکنشهای تند و شدید بینالمللی، جنبشهای اعتراضی زنان، فعالان حقوق زن، حقوق بشر و شهروندان افغانستان مواجه شده است.
قانون امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان، شامل ۴ فصل و ۳۵ ماده میباشد و در بخشهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، ورزشی، آموزش و در خصوصیترین بخشهای زندهگی مردم دخالت دارد.
در ماده ۱۳ این قانون آمده است که پوشاندن «تمام بدن زن» لازم و «پنهان کردن صورت زن» به سبب «ترس از فتنه» ضروری است.
این قانون صدای زنان را «عورت» دانسته و بلند خواندن موسیقی، نعتها و حتا قرائت قرآن از سوی زنان در بین جمع را ممنوع و لباس زنان که یکی از مهمترین دغدغههای این گروه محسوب میشود، «چسپ، نازک و کوتاه نباشد و زنان باید «بدن و صورت خود را از مردان نامحرم پنهان نمایند چرا که دیدن صورت زنان گناه است.»
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان