بعد از وضع محدودیتها در برابر آموزش دختران در افغانستان، شماری از آنان به کسب و کارهای کوچک از جمله خرید و فروش آنلاین روی آورده اند و از این طریق میخواهند برای شان منبع درآمد بسازند.
مرسل رحیمی، یک تن از دانشجویانی است که پس از مسدود شدن دروازههای دانشگاه، کار خرید و فروش آنلاین را آغاز کرده است.
وی میگوید:«زمانی که دروازههای دانشگاه به روی دختران بسته شد من سال سوم اقتصاد بودم و از این که نمیتوانستم دیگر به تحصیلات خود ادامه دهم روزهای سخت افسردگی را پشت سر گذاشتم. اما امیدم را از دست ندادم و مدت یک سال میشود که کار خرید و فروش آنلاین را شروع کردم و میتوانم حداقل خرج و مصارف خودم را پیدا کنم».
ثریا احمدی، به گونه آنلاین کتاب میفروشد و از این طریق میخواهد در کنار کسب درآمد، فرهنگ مطالعه را نیز در جامعه بخصوص در بین دختران مروج بسازد.
وی میگوید:«کسب و کار آنلاین را شروع کردم و خواستم از این طریق کتاب بفروشم و در حالی که دختران از رفتن به مکتب و دانشگاه محروم هستند زمینه مطالعه کردن را مساعد بسازم و فرهنگ کتاب خواندن را هم ترویج بدهم.
خودم دانشجو بودم و بعد از خانه نشینی تصمیم گرفتم کاری را شروع کنم که برای خودم هم منبع درآمدی باشد تا در آینده متکی به خودم باشم».
شماری از مشتریان آنلاین شاپهای که توسط دختران مدیریت میشود میگویند که این کار سبب شده است بتوانند راحتتر به لوازم مورد نیاز شان دسترسی پیدا کنند و در کنار آن به این باور هستند که حمایت از آنان سبب رشد دختران در جامعه خواهد شد.
دختران دانشجو و دانشآموز در افغانستان بعد از وضع محدویتها، از حق تحصیل خود بازماندن و خانه نشینی سبب شد تا اکثریت آنان بیماریهای روحی و روانی را نیز تجربه کنند.
در کنار چالشهای موجود شماری از این دختران به حرفههای محتلف از جمله خیاطی و نقاشی و راه اندازه کسب و کار آنلاین روی آوردند و محصولات محتلف از جمله لوازم بهداشتی، آرایشی، کیف و کفش، لباس، لوازم تزئینی و کتاب را به فروش میرسانند.
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان