پس از انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، تعدادی از فعالان حقوق زن افغانستان ابراز امیدواری کردهاند که این دوره جدید به پایان تروریسم و افراطگرایی در کشور منجر شود.
تمنا زریاب پریانی، مدافع حقوق زن، در صفحه اجتماعی فسبوکش، خواستار توقف آپارتاید جنسیتی در افغانستان شده و میگوید: «ما از جنگ بیپایان و تاریکی فزاینده در جهان خسته شدهایم.»
مرسل عثمانی، یکی دیگر از فعالان حقوق زن، بر پیامدهای منفی خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان تأکید کرد و افزود که این اقدام باعث افزایش افراطگرایی شدهاست.
او همچنین به مشکلات چون آوارهگی، افزایش فقر، خودکشی، مشکلات اقتصادی، خشونت علیه زنان، ازدواجهای اجباری و زیر سن اشاره کرده و خواستار اتخاذ تدابیر سختگیرانه علیه گروه طالبان شدهاست.
افزون بر این، شماری از زنان و دختران در شهر کابل نیز به دور دوم ریاستجمهوری ترامپ امیدوار اند که او بتواند تغییراتی در حاکمیت گروه طالبان ایجاد کند و زمینهای فراهم کند تا زنان و دختران دوباره به حقوق از دست رفته خود دست یابند.
این زنان، با چشمهای پر از آرزو، به انتظار روزی نشستهاند که دیگر هیچ دیواری نتواند مانع پیشرفت و شکوفایی آنان شود، حق و حقوق ابتداییشان به رسمیت شناخته شود.
این زنان از دولت آیندهی آمریکا میخواهند که از ارسال کمکهای مالی که به گفته آنان موجب تقویت تروریسم میشود، خودداری کند و به وضعیت بحرانی زنان و دختران افغانستان توجه بیشتری داشته باشد.
اما در مقابل، هراسهایی نیز وجود دارد که برآمده از تجربه تلخ گذشته است؛ معامله دوحه و آزادی مقامات گروه طالبان از زندان، یادآور آن است که آیا این حمایتها میتواند به تقویت دوباره قدرت گروه طالبان بینجامد؟ آیا این خوشبینیها، در واقع، راه را برای بازگشت به دوران تاریکتری هموار میکند؟
در این میان، زنان افغان با دلهای پر از آرزو و افکار متناقض، در جستجوی آیندهای روشنتر هستند. آنان میدانند که امید و ترس هر دو در هم تنیدهاند و برای رسیدن به حقوق ابتداییشان، باید با چالشها و ناامیدیها دستوپنجه نرم کنند.
آیا این امیدواری میتواند سکویی برای پرواز به سوی آزادی باشد یا این که تنها توهمی است که در دل تاریکیها شکل گرفته است؟
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان