دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که حدود ۴۸ درصد جمعیت افغانستان زیر خط فقر زندگی میکنند و از این میان، بیشتر نیازمندان زنان و دختران است که از محدودیتهای طالبان نیز متاثر شدهاند.
در همینحال، شماری از خانمهای بی بضاعت که سرپرستی خانوادههای شان را به عهد دارند میگویند که فقر و بیکاری آنان را در شرایط بسیار سخت اقتصادی قرار داده است.
مریم، یک تن از زنانی است که با فروش لوازم خامکدوزی شده مصارف خود و دو فرزندش را پیدا میکند و در وضعیت دشوار اقتصادی قرار دارد.
وی میگوید:«دو طفل دارم، شوهرم هفت ماه پیش ایران رفته و هنوز از او کدام خبری ندارم. مجبور هستم خامک دوزی کنم و از همین طریق لقمه نانی برای فرزندانم پیدا کنم. کاش تنها مصارف خرج و خوراک میبود. کرایه خانه، آب و برق هم است که حیران میمانم اول کدام مشکل را حل بسازم.»
مژگان، خانم دیگریست که از طریق خیاطی مصارف خانواده اش را تامین میکند.
وی میگوید:«زن بودن آن هم اگر سرپرستی یک خانواده به دوش آدم باشد بسیار زیاد سخت است. گاهی از این همه مشکلات و مسوولیتها خسته میشوم اما مجبورم کار کنم وگرنه از فقر و بیچارهگی شب و روز خود را به گشنهگی تیر خواه کردیم.»
ادیم وسورنو، رییس بخش عملیاتی دفتر اوچا، سفر چهار روزهای که در افغانستان داشت وضعیت حقوق بشری را از نزدیک مورد بررسی قرار داده است.
خانم وسورنو از وضعیت کنونی زنان افغانستان ابزار نگرانی کرده و در کنار این که زنان و دختران بیشترین آمار نیازمندان به کمکهای بشردوستانه را در افغانستان تشکیل میدهد، افزوده است که از ۱.۴ میلیون دختر به طور مستقیم تحت تأثیر ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم قرار دارند.
در همین حال، آمار ارائه شده توسط سازمان ملل نشان میدهد که ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. گروه کاری زنان، صلح و امنیت پیشتر گزارش داد که از این میان حدود ۸۰ درصد نیازمندان کمکهای بشری زنان و دختران اند.
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان