رفتار تبعیض آمیز حکومت پاکستان با اقلیت های قومی سبب افزایش ناامنی در آن کشور شده که مثال بارز آن موج پنجم شورش بلوچ ها به شمار می آید که به روز دوشنبه میتوان گفت به نقطه اوج رسید.
به روز دوشنبه پاکستان ناامن ترین و مرگبار ترین روزش را در ۱۷ سال گذشته تجربه کرد.
پس از حملهٔ که به جان بینظیر بوتو صدراعظم پیشین پاکستان در سال ۲۰۰۷ میلادی صورت گرفت، تلفات وارد شده بر افراد ملکی و نظامیان پاکستان به روز دوشنبه یک رقم درشت را میساخت.
۱۴ نقطه هدف حمله مهاجرین قرار گرفت، خط انتقال نفت و خط آهن منفجر ساخته شد، چندین پایگاه نظامی مورد حمله قرار گرفت و نزدیک به ۹۰ تن که دو سومش را نظامیان پاکستانی تشکیل میداد در این جریان به هلاکت رسید.
آنچه که روز دوشنبه به وقوع پیوست؛ نتیجه پالسی اشتباه پاکستان است زیرا آن رژیم در نزدیک به نیم قرن گذشته برای هراسافگنان پناهگاه، پایگاه و پرورشگاه فراهم کرده و پاکستان نفع اش را در ناامن ساختن همسایگان گره زده بود، این نوع رویکرد حال تاثیر معکوس به همراه داشته و به ویژه پس از تسلط مجدد طالبان در افغانستان، جریان های هراسافگن متوجه ناامن ساختن پاکستان شده اند.
در ۳ سال گذشته میزان ناامنی به ویژه حملات تروریستی در پاکستان افزایش و میزان ثبات و مصونیت کاهش یافته است که از همان سبب حکومت پاکستان هفته گذشته ۳۰۰ میلیون دالر امریکایی را جهت انجام عملیات تازه حکومت جهت آنچه که سرکوب هراسافگنان مینامد منظور کرد مگر حملات روز دوشنبه روشن کنندهٔ ناکامی پاکستان در پیشگیری از حوادث تروریستی است.
البته باشندگان ایالت بلوچستان پاکستان از بیمهری حکومت مرکزی نیز شاکی اند، عدم رعایت عدالت در توزیع قدرت و ثروت سبب افزایش اعضای جریان های جداییطلب در این ناحیه گردیدند.
بلوچستان بزرگترین ایالت پاکستان بوده که دارای منابع غنی گاز است اما بیشتر ساکنین اش فقیر اند.
و پاکستان قادر نشده برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم این ایالت برنامهریزی نماید، در هفته های گذشته این ایالت شاهد اعتراض باشندگان اش نیز بوده و از حکومت پاکستان خواهان توجه بیشتر به مردمان این نقطه کمتر توسعه یافته شدند.
این ایالت با افغانستان و ایران مرز مشترک داشته و میزبان سرمایهگذاران چینائی نیز است و رویهم رفته میتوان گفت : تداوم پالسی فعلی پاکستان میتواند منجر به افزایش تنش در آن کشور گردد، زیرا گروه های مخالف مصلح از فاصله ایجاد شده میان مردم و رژیم سود برده به تشدید فعالیت های شان خواهند پرداخت.
پس میتوان گفت: آنچه که به روز دوشنبه در ایالت بلوچستان پاکستان اتفاق افتاد نتیجه دخالت خارجی نه بل حاصل سیاستگذاری ناکام نظامیان در آن کشور است.
از همان سبب رویداد روز دوشنبه همان ضرب المثل را به یاد مان میآورد که چنین است: از ما است که بر ما است.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان