تحریم هما و پیامد‌های آن برای افغان‌ها
تحریم هما و پیامد‌های آن برای افغان‌ها
آمریکا همراه با انگلیس، آلمان و فرانسه اقدام به تحریم شرکت هواپیمایی ایران ایر (Iran Air ) نموده اند. 

آمریکا همراه با انگلیس، آلمان و فرانسه اقدام به تحریم شرکت هواپیمایی ایران ایر (Iran Air ) نموده اند.

این بزرگترین خط هوایی ملکی در ایران بوده که مسافرین را میان آن کشور و ۹۰ کشور جهان انتقال می‌دهد.

شهروندان افغانستان نیز هنگامیکه از اروپا جهت دیدن اعضای خانواده شان به ایران و یا افغانستان می‌آیند از این خط هوایی استفاده می‌کنند.

زیرا مسافرینی که از لندن روانهء کابل اند با هواپیما های این شرکت از لندن به تهران و کابل و برعکس آن منتقل می‌شوند.

به نظر می‌رسد با تحریم این خط هوایی میزان مصارف مسافرین در این شبکهٔ حمل و نقل هوایی افزایش پیدا کند و از سوی دیگر تحریم این خط هوایی می‌تواند به عدم حل به موقع مشکلات فنی هواپیما های آن شرکت انجامیده و روند حمل و نقل مسافرین را متاثر سازد.

سازمان ملل متحد، سال ۲۰۰۰ میلادی را سال گفتگوی تمدن ها نامگذاری کرد اما ۲۴ سال پس از آن به نظر می‌رسد که اقداماتی به منظور کم‌رنگ ساختن داد و ستد فرهنگی با فشار روی خطوط هوایی ملکی برنامه‌ریزی می‌شود زیرا در شرایط فعلی هواپیما نقش کلیدی در گسترش روابط اقتصادی، فرهنگی و افزایش تعامل میان مردمان جهان داشته که ایجاد محدودیت، فراروی خطوط هوایی ملکی می‌تواند این اصل را صدمه وارد کند.

ایالات متحده و سه کشور اروپایی این خط هوایی را بخاطر انتقال جنگ‌افزار جهت حمایت از روسیه در جنگ اوکراین متهم کرده و از همان سبب تصمیم به تحریم اش گرفته اند.

مگر مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران، ارسال جنگ‌افزار به ویژه موشک، نه تنها به روسیه را رد کرد که در موردی یمن نیز از عدم ارسال موشک توسط ایران به آن کشور خبر داد.

روی هم رفته میتوان گفت؛ پس از این در تعطیلات تابستانی و رخصتی پایان سال میلادی، مسافرین افغان که بیشتر از خطوط هوایی ایران جهت دیدار از عزیزان شان در افغانستان استفاده می‌کردند با تحریم این خط هوایی ملکی چالشی را در مورد مسیر های ترانزیت، سفری که به کشور، منجر شود شاهد خواهند بود.

 

خبرگزاری زنان افغانستان

  • نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
  • منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان