تحقیر طالبان توسط ترامپ
تحقیر طالبان توسط ترامپ
باگذشت دو روز از اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده امریکا که نامزد انتخابات بعدی نیز در آن کشور است، راجع به تهدید طالبان، این گروه تا حال راجع به این اظهارات مهر سکوت بر لب زده. 

با گذشت دو روز از اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده امریکا که نامزد انتخابات بعدی نیز در آن کشور است، راجع به تهدید طالبان، این گروه تا حال راجع به این اظهارات مهر سکوت بر لب زده.

ترامپ گفت؛ سه روز پس از امضای تفاهم‌نامه دوحه با رئیس طالبان صحبت کردم و در این صحبت ۳۵ دقیقه‌ای ملابرادر او را عالی‌جناب خطاب می‌کرد.

او گفت؛ به گروه طالبان هشدار دادم که در صورت قتل یک نظامی آمریکایی به آنها چنان حمله خواهد کرد که در تاریخ تجربه نشده باشد و به گفتهٔ ترامپ ملا برادر که در آن زمان رئیس دفتر طالبان در دوحه‌ بود خواست هایم را پذیرفت.

صرف نظر از این اظهارات ترامپ باید گفته که حاکمیت دوره جمهوریت توسط هم‌پیمان های خارجی و متحدین مطلب آشنای داخلی به پرتگاه قرار گرفت تا به این ترتیب حقوق بنیادی شهروندان با بازگشت طالبان به قدرت سلب گردد.

ترامپ در اظهارات اش اشاره‌ای به موارد گستردهٔ نقض حقوق بشر بخصوص حقوق بانوان طی سه سال گذشته ننمود و بیشتر به از دست دادن بگرام منحیث بزرگترین پایگاه هوایی در افغانستان ناراحت بوده گفت: با بگرام می‌توانستیم چین را کنترول کنیم.

پس مشخص میگردد که حمایت از اعلامیه جهانی حقوق بشر برای سیاست مداران در غرب مهم نیست و نباید منتظر فشار آمریکا یا اروپا جهت اصلاح وضعیت در افغانستان بود.

گروه حاکم در سه سال گذشته با خارجیان مدارا و با ملت مخالفت ‌کرده اند که می‌توان به سکوت طالبان در قبال اظهارات ترامپ اشاره کرد.

فشار های روز‌افزون همسایه ها بر پناهجویان نیز با بی‌اعتنایی گروه حاکم مواجه شده زیرا این گروه با چشم پوشی از خط دیورند به پاکستان خاک می‌دهد.

با جاری ساختن آب به ایران بی‌‌اعتنا به کشتزار های خشک ولایات فراه، نیمروز و هلمند به ایران آب می‌دهد و می‌توان، مالک معادن افغانستان را کشور چین به حساب آورد.

این کشور با عقد قرارداد های گسترده در حوزهٔ استخراج معادن با طالبان از عدم مشروعیت ملی و جهانی این گروه سود می‌بَرد.

باج دهی طالبان به همسایگان، سکوت در مقابل قدرت ها شاید زمینه های پنهان تفاهم‌نامه دوحه باشد.

در این میان مردم افغانستان بیشترین زیان را متحمل می‌شود.

زنان حق آموزش، کار، آزادی تردد، ورزش کردن و سفر نمودن بدون محرم شرعی را از دست داده و اهل تشیع آزادی های مذهبی شانرا زیر پا شده‌ می‌بینند.

باشندگان ساحات حاصل خیز به بهانهٔ غضب زمین به کوچ اجباری وادار شده و فارسی زدایی نهادینه می‌شود.

از لحاظ حقوقی، طالبان هیچ طرحی را نتوانسته اند در سه سال گذشته به منظور پایان دادن به نابرابری های اجتماعی ارائه دهند.

حال بعضی ها خوشبین به بازگشت ترامپ بوده می‌گویند؛ حضور او در کاخ سفید ابر سیاهی را که بنام طالبان است از آسمان افغانستان برخواهد چید.

مگر همایش ملی حزب جمهوری خواهان، روشن ساخت که با تعیین ترامپ منحیث رئیس جمهور جهت تغییر مثبت در افغانستان تصویری مد نظر نیست.

خبرگزاری زنان افغانستان

  • نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
  • منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان