تقابل خرد با خشونت 
تقابل خرد با خشونت 
انسان‌هایی که در زندگی شان رفتار خردمندانه دارند به نکات ذیل توجه می‌کنند: 

انسان‌هایی که در زندگی شان رفتار خردمندانه دارند به نکات ذیل توجه می‌کنند:

اول: به آزادی بیان باور داشته، عقاید دیگران را محترم شمرده، نقدپذیر بوده و به افکار بقیه حرمت می‌گذارند.

دوم: از هرگونه حرکتی که سبب صدمه‌زدن به آزادی فردی گردد خودداری نموده دیدگاه شانرا راجع به شیوهٔ پوشش یا رشتهٔ آموزش بقیه تحمیل ننموده مایل نیستند تا تسهیل کنندهٔ ازدواجی باشند که یکی از طرفین رضایت ندارد.

سوم: آنها به استدلال منحیث رکن اساسی جهت جلوگیری از چالش های اجتماعی و داشتن زندگی سالم معتقد بوده از هرگونه برخورد خشن چه لفظی باشد یا فیزیکی اجتناب می‌نماید.

دوستان عزیز!

با توجه به نکات ذکر شده، می‌توان گفت؛ نه تنها زنان بل اکثریت شهروندان افغانستان قربانی خشونت سازماندهی شدهٔ است که توسط طالبان زیر نام شریعت اعمال می‌شود.

در روز جهانی منع خشونت علیه زنان به یاد می‌آوریم درد دختری را که بیش از ۱۱۸۰ روز شده از حضور در صنف مکتب بازداشته شده‌، به یاد می‌آوریم مشکل دانشجویی را که تعلیق تحمیلی تحصیل را توسط طالبان دو سال است تجربه می‌کند، به یاد می‌آوریم خبرنگارانی بانو را که حتی در استدیو هنگام پیشبرد برنامه مجبورند صورت شانرا بپوشانند، به یاد می‌آوریم زنان بیوه‌ای را که تک نان آور خانواده شان بوده اما ممنوع شدن کار شان در ادارات آنها را با مشکلات بیشتر مواجه کرده.

دین اسلام با آموزش و اشتغال بانوان مخالف نیست اما رفتار و گفتار گروه طالبان زن‌ستیزانه، خشونت علنی و در تضاد با آموزه های اسلامی است.

روز جهانی منع خشونت علیه زنان درحالی فرارسیده که در تشکیلات حاکم یک زن منحیث وزیر، والی، معین، ولسوال، شهردار و یا مسؤل واحد دوم یک وزارتخانه وجود ندارد.

از این روز درحالی یاد‌ می‌نماییم که زنان افغانستان حق رفتن به تفریح‌گاه و ورزشگاه را نداشته صدای شان عورت دانسته شده و طالبان در تلاش تک‌جنسیتی سازی جامعه از لحاظ اداری اند.

خبرگزاری زنان افغانستان

  • نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
  • منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان