تکرار سناریوی گذشته؛ دختران به مکتب نمی‌روند
تکرار سناریوی گذشته؛ دختران به مکتب نمی‌روند

همزمان با آغاز سال جدید آموزشی قرار بود مکاتب پس از ماه‌ها تعطیلی امروز (چهارشنبه، ۳ حمل) بازگشایی شود‌ اما وزارت معارف حکومت سرپرست طالبان در اطلاعیه‌‌ای گفته است که تمام مکاتب دخترانه (متوسطه و لیسه) الی امر ثانی بسته خواهند بود. این درحالی است که در ولایت هرات و بادغیس دروازه‌های مکاتب به روی دانش […]

همزمان با آغاز سال جدید آموزشی قرار بود مکاتب پس از ماه‌ها تعطیلی امروز (چهارشنبه، ۳ حمل) بازگشایی شود‌ اما وزارت معارف حکومت سرپرست طالبان در اطلاعیه‌‌ای گفته است که تمام مکاتب دخترانه (متوسطه و لیسه) الی امر ثانی بسته خواهند بود.

این درحالی است که در ولایت هرات و بادغیس دروازه‌های مکاتب به روی دانش آموزان دختر باز شده و در هرات طی یک‌‌ مراسم رسمی با حضور مقامات حکومتی، زنان، استادان و شاگردان از آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۱ تجلیل به عمل آمد. اما تا اکنون معلوم نیست که تا چه زمانی دختران خواهند توانست در این ولایات به مکتب بروند.
اما در ولایت غور همچنان دروازه‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته می‌باشند.

سونیا احمدی یک تن از دانش آموزان در هرات می‌گوید، “خوش‌حالم که مکتب دوباره شروع شده و می‌توانم باز هم به درس خود ادامه بدهم و امیدوارم که تمام دختر ها در کشور دوباره مکتب بروند”
وی می‌افزاید دختران حق دارند تا درس بخوانند و در اجتماع حضور داشته باشند.

آمنه یکی از دانش‌آموزان دیگر در مکتب گوهرشاد هرات می‌گوید، “وقتی که مکاتب تعطیل بود از نگرانی زیاد بخاطر ادامه تحصیلم افسردگی گرفته بودم و هیچ امیدی به آینده نداشتم اما حالا خوش‌حالم که دوباره مکتب آمده ام”

اما در ولایات دیگر افغانستان، دختران نتوانسته اند وارد مکتب شده و به دروس خود ادامه دهند.

“رفتن به مکتب برای ما تبدیل شده به یک آرزوی محال”، سودابه دانش آموز صنف نهم در یکی از مکاتب کابل است که مانند هزاران دختر دیگر نتوانسته است مکتب برود. او می‌گوید، امروز وقتی خواسته اند وارد مکتب شوند برای شان گفته شده که دختران بالاتر از صنف ششم نمی‌توانند وارد مکتب شوند. وی بیان می‌دارد، در حالی که دختران در کشورهای دیگر درس می‌خوانند، تحصیل کرده و پیشرفت می‌کنند اما در افغانستان دختران بخاطر دختر بودن حتی حق مکتب رفتن را هم ندارند.

دانش‌آموزان دختر در کشور با وجود تمام سختی‌ها و ناآرامی‌های افغانستان در سال‌های گذشته، دست از تلاش برنداشته و در عرصه درس و تحصیل دست‌‌آوردهای چشم‌گیری داشتند. اما اکنون این دانش آموزان می‌گویند که همه درهای امید به روی شان بسته شده و قادر نبودن به ادامه تحصیل به معنی بر باد رفتن آرزوهای شان است.

دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) از اعلام طالبان مبنی بر تمدید ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم ابراز تأسف کرده است.