شماری از زنان اعضای جنبشهای اعتراضی، موسوم به «ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان»، از طرح چهار کشور که گروه طالبان را جهت عدم احترام و رعایت ننمودن حقوق اساسی و ابتدایی زنان و دختران در افغانستان و حمایت آن از سوی ۲۶ کشور دیگر برای معرفی گروه طالبان به دادگاه لاهه را استقبال کردهاند.
این طرح به عنوان یک گام مهم در راستای محاکمه نقض کنندهگان حقوق بشر و حمایت از حقوق زنان محسوب میشود. در حالی که گروه طالبان طی سه سال گذشته با وضع قانون سختگیرانه، زنان و دختران را از زندهگی اجتماعی و حقوق ابتدایی شان محروم کردهاند، این حرکت جهانی میتواند امیدی برای بازگشت حقوق از دست رفتهای زنان و دختران در افغانستان باشد.
زنان معترض با انتشار نوارهای تصویری امروز سهشنبه ۱۰ میزان، در صفحهی اجتماعی اکسش، نگرانیها و مشکلاتی که تحت حاکمیت گروه طالبان با آن روبهرو هستند را به تصویر کشیده و بر حمایتهای جامعه جهانی و نهادهای حامی زنان و دختران تأکید کردهاند. آنان به این باور هستند که گروه طالبان با حذف زنان از جامعه، آنان را بالکل از زندهگی اجتماعی و اقتصادی محروم کردهاند.
این زنان همچنین تأکید کردهاند که پیروزی امروز در برابر گروه طالبان نتیجهی ایستادهگی و مقاومت آنان در برابر ظلم و ستم است. آنان با اشاره به فریادهای شجاعانهی خود در خیابانهای کابل، اعلام کردند که این تلاشها صدای حق و عدالت را به گوش جهانیان رسانده و نشان دهنده عزم راسخ آنان برای ادامه مبارزه است.
با توجه به حمایت ۲۶ کشور از طرح معرفی نمودن گروه طالبان به دادگاه لاهه، احساس میشود که جامعه جهانی عزم خود را برای حمایت از حقوق زنان و دختران در افغانستان جزم کرده است. زنان معترض بر ادامه این حمایتها تأکید کرده و خواستار شناسایی حامیان آپارتاید جنسیتی در افغانستان هستند.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان