انجمن هنر و ادبیات طالبان، همزمان با چهلمین روز شهادت حضرت امام حسین و یاران اش نتیجه مسابقه ادبی راهاندازی شده در حوزه های شعر و داستان آئینی را اعلام کرد.
به گفته سید سکندر حسینی بامداد مسول این انجمن، ۱۱۵ شعر و ۳۰ داستان توسط بیش از ۶۰ تن از افغان های مقیم کشور و پناهجویان به این انجمن ارسال و از لا به لای آن، آثار برتر گزینش شد که در بخش شعر؛ صالح محمد خلیق و محمد کاظم کاظمی داور بوده و در بخش داستان، سید اسحاق شجاعی و محمد تقی واحدی این نقش را ایفا مینمودند.
آثار فرستاده شده به این جشنواره پس از بررسی داوران تثبیت و از میان ۲۳ اثر شعری ۹ اثر مربوط بانوان بود.
اما در حوزه داستان از ۱۳ اثر برتر داستانی بانوان بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و ۸ بانوی داستان نویس توانستند در روند نهایی این جشنواره شامل شوند.
صالح محمد خلیق رئیس انجمن آزاد نویسندگان بلخ راجع به پیشینهٔ شعر و ادبیات آئینی معلومات داده گفت: آثاری که سبب افزایش انگیزه وطندوستی، تقویه حس ملی و روحیه دادن در مقابل مشکلات میگردد در ردیف این سروده های آئینی به شمار میآید.
محمد تقی واحدی مسؤول خانه داستان بلخ از تخیلی بودن آثار خلق شده خبر داده میگوید: داستان های آئینی مخاطب را وادار میسازد تا با شور و علاقه بیشتر از گذشته فعالیت نمایند.
سید روحالله حسینی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور راجع به ادبیات با تعهد سخنگفته افزود: مولانا جلالالدین محمد بلخی، حکیم سنایی غزنوی، فردوسی طوسی، سعدی و حافظ شیرازی در ردیف شعرای اند که این سبک ادبی را دنبال و ابیات شان الهام گرفته از قرآن کریم، احادیث نبوی و سخنان ائمه معصومین است.
این جشنواره برای نخستین بار در سال ۱۳۹۰ هجری خورشیدی راهاندازی اما در سال ۱۳۹۹ به دلیل همهگیری کرونا و در سال ۱۴۰۰ به دلیل بازگشت طالبان به قدرت برگزار نگردید مگر در بقیه سال ها تداوم داشته که هدف آن خلق آثار ادبی در مورد ابعاد مختلف قیام حضرت امام حسین علیه السلام در عاشورای سال ۶۱ هجری میباشد.
بانوان درحالی مشارکت گسترده در این جشنواره داشته اند که مانند بقیه محافل که در سه سال گذشته برگزار شده، حضور بانوان به صورت فیزیکی در این برنامه نیز پدیدار نبود.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان