نهاد (Pathways To Peace PTP) از ایالات متحده امریکا از میان چندین زن نامزد جهت دریافت جایزه زن استثنایی صلح در سال جاری میلادی، «حمیرا ثاقب» را شایستۀ دریافت جایزه عنوان کرد.
این مراسم به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد اعلامیه و برنامهٔ اقدام سازمان ملل در مورد فرهنگ صلح برگزار شد و به زنان بهعنوان سازندگان صلح و نقش آنها در ترویج فرهنگ صلح اختصاص داشت.
نهاد « PATHWAYS TO PEACE» یک سازمان پیامآور صلح است که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است و این جایزه هر سال به یک زن تاثیر گذار در عرصه صلح و حقوق بشر اهدا میشود.
تیزیکیا گابریل( Tezikiah Gabriel) مدیر اجرایی نهاد (Pathways to peace ) از میان صدها زن کاندیدان این جایزه، ۴ زن را به حیث کاندیدان نهایی اعلام نمود:
(Josephine Ekiru از کینیا)
(Abir Elzowidi از کالیفرنیا)
(Rebecca Irby از مشیگان)
(Humaira Saqib از افغانستان )
در نهایت، اعضای بورد رهبری این نهاد؛ «حمیرا ثاقب» را به حیث زن استثنایی صلح در سال ۲۰۲۴ از سوی این نهاد انتخاب کرد.
«حمیرا ثاقب» به دلیل تلاشهای فراوان خود در زمینه دفاع از حقوق زنان، ترویج صلح و عدالت اجتماعی، به ویژه در افغانستان، شایسته این جایزه شناخته شد.
او به عنوان یکی از زنان پیشرو در جامعهٔ خود، در تقویت صلح و مبارزه با نابرابریها نقش مهمی ایفا کرده است. این جایزه، تأییدی بر اهمیت و تأثیر تلاشهای او و سایر زنان صلحساز در سراسر جهان است.
بانو ثاقب بعد از کسب جایزه، ضمن تقدیر از کارگزاران این نهاد، این جایزه را به همکارانشان در خبرگزاری زنان افغانستان و تمام زنان مبارز کشور ما هدیه نموده و این اقدام را سبب افزایش انگیزه در راستای مبارزه با نابرابری جنسیتی، تسریع روند اطلاع رسانی و دادخواهی از حقوق زنان نامید.
حمیرا ثاقب نزدیک به دو دهه میشود که در حوزه تقویت آزادی بیان، ترویج مفاهیم حقوق بشر، رعایت عدالت، دفاع از حقوق زنان و استقرار صلح پایدار در افغانستان تلاش میکند او تلاش هایش را از مجله تخصصی به نام «نگاه زن» شروع کرد و از یکونیم دهه به این طرف در راستای زنان قلم میزند و مینویسد و مصاحبه های او در رسانه ها در راستای برابری، آزادی و عدالت به نشر میرسد.
برعلاوه بانو ثاقب جوایز مختلف دیگری نیز دریافت کردهاند؛ ایشان اساسگذار «خبرگزاری زنان افغانستان» است و در سال ۲۰۱۱ در لیست ۲۱ زن متفکر جهان توسط نهاد «یوتن ریدر (Utne Reader) » در ایالات متحده امریکا شناخته شده است.
«ثاقب» در دوره نظام قبلی در کنار خبرگزاری زنان افغانستان با شکلگیری شبکه زنان در حکومت داری شهری به بررسی چالشهای فراروی مشارکت زنان در روند حکومتداری و حضور زنان به عنوان مدیران عالی و معاونین والی تلاش کرده اند و جهت تطبیق قطعهنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد برنامه عمل ملی زنان و سایر اسنادیکه به رفع نابرابریهای اجتماعی منجر میشد تلاش میکردند.
در نتیجه «حمیرا ثاقب» در ردیف زنانی است که اندیشه شان بربنیاد رعایت اصل احترام متقابل، مشارکت مساوی در تصمیمگیری و شایسته سالاری در روندهای مختلف استوار است و بدون شک این پیروزی تازه سبب پیشرفت فعالیتهای ایشان، بانوان همباور با ثاقب و کاهش میزان بیاعتمادی نسبت به اثرگذاری مبارزات زنان افغانستان خواهد بود.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان