دادخواهی برای زنان افغانستان در پیوند به سومین نشست دوحه در نیویورک
دادخواهی برای زنان افغانستان در پیوند به سومین نشست دوحه در نیویورک
برنامه «همه با هم در حمایت از زنان افغانستان» به ابتکار شبکه پژوهشی و دادخواهی زنان و کودکان و با همکاری نمایندگی دایمی بلجیم در سازمان ملل، شبکه بین المللی اقدام جامعه مدنی(آیکن)، اتلانتیک کنسل، ملاله فند و نهاد ولوم در 27 جون 2024 مطابق به 7 سرطان 1403 در مقر نمایندگی دایمی بلجیم در سازمان ملل در شهر نیویورک برگزار شد. 

برنامه «همه با هم در حمایت از زنان افغانستان» به ابتکار شبکه پژوهشی و دادخواهی زنان و کودکان و با همکاری نمایندگی دایمی بلجیم در سازمان ملل، شبکه بین المللی اقدام جامعه مدنی(آیکن)، اتلانتیک کنسل، ملاله فند و نهاد ولوم در ۲۷ جون ۲۰۲۴ مطابق به ۷ سرطان ۱۴۰۳ در مقر نمایندگی دایمی بلجیم در سازمان ملل در شهر نیویورک برگزار شد.

این برنامه با حضور نماینده ویژه آمریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر برای افغانستان، نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان ملل، نمایندگان سازمان‌های بین المللی و فعالان حقوق زن افغانستان، به گونه‌ حضوری و مجازی برگزار گردید.

هدف از برنامه «همه با هم در حمایت از زنان افغانستان»، تلاش برای گنجانیدن حقوق زنان به عنوان یک دستور کار اصلی در نشست سوم دوحه و ایجاد یک ائتلاف جهانی در حمایت از زنان افغانستان می‌باشد تا تا در مورد راه‌کارهای حمایت از زنان افغانستان و تضمین مشارکت معنادار آنها در فرایند دوحه بحث و تبادل نظر صورت گیرد.

زرقا یفتلی، بنیانگذار و رییس شبکه پژوهشی و دادخواهی زنان و کودکان،خواستار اتحاد جامعه جهانی در حمایت از زنان افغانستان شده و از تصمیم سازمان ملل برای حذف زنان و جامعه مدنی از نشست سوم دوحه که آشکارا نقض منشور سازمان ملل توسط خود سازمان ملل است، ابراز نگرانی عمیق کرد و تأکید نمود که بدون مشارکت زنان، مذاکرات بی معنا خواهد بود.

در همین‌حال، لیمه انوری، فعال حقوق زنان و مجری برنامه، با بیان مقصد و اهداف این برنامه، عدم دسترسی زنان افغانستان به حقوق اساسی شان تحت حکومت طالبان را نا امید کننده خوانده و در سخنان خود مشکلات اساسی زنان را برجسته ساخت.

اشتراک کننده‌گان این برنامه، در حمایت از زنان افغانستان، محدودیت‌های وضع شده آنان و شرایط دشواری که اکنون با آن رو به هستند صحبت نموده و خواسته اند تا صدای زنان در نشست دوحه منعکس شود.

رینا امیری نماینده وِیژه آمریکا برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان‌، نیز بر لزوم هماهنگی بیشتر بین المللی و گنجاندن صداهای زنان در فرایند دوحه تأکید کرد.

زحل سلیم، دیپلومات پیشین افغانستان نامه سرگشادهای را که توسط ۴۷ سازمان و ۱۲۲ تن از فعالین حقوق زن و جامعه مدنی تهیه شده بود را ارایه کرد تا نگرانی تهیه کنندگان نامه را درباره حذف زنان و جامعه مدنی از نشست سوم دوحه ابراز نموده و خواسته اند تا حقوق زنان در نشست سوم دوحه اولویت داده شود و مشارکت زنان در همه بحث‌ها درباره آینده أفغانستان، تضمین شود.

آکیلا راداکریشنا، مشاور حقوق استراتیژیک در پروژه دادخواهیاستراتیژیک شورای اتلانتیک، خواستار حمایت بین المللی برای قانونی کردن آپارتاید جنسیتی به عنوان جرم علیه بشریت شده و تأکید کرد که همه جنبه های حقوق زنان به یک اندازه مهم اند و زنان افغانستان جدا از زنان جهان نمی‌باشند.

این برنامه در حمایت از زنان افغانستان در حالی برگزار شده است که چندی پیش، دیدبان حقوق بشر بیان داشت که سازمان ملل بحث زنان را از آجندای نشست سوم دوحه حذف کرده است که این موضوع واکنش‌های ملی و بین‌المللی زیادی را به همراه داشت که از آن جمله، هیدر بار، معاون بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر این اقدام سازمان ملل را «خیانت به حقوق زنان و دختران» در همه‌ی جهان عنوان کرده است.

  • نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
  • منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان