رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست: کاهش و از بین بردن اشیای پلاستیکی به یکبارگی ممکن نیست!
رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست: کاهش و از بین بردن اشیای پلاستیکی به یکبارگی ممکن نیست!

همزمان با فرا رسیدن سوم جولای، روز جهانی بدون کیسه پلاستیکی، اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان نسبت به مصرف پلاستیک و آسیبهای محیط‌زیستی آن هشدار داده است. به گفته منابع این اداره، در حال حاضر ۷۰ درصد اثاثیه، تجهیزات و سایر اشیاء مورد استفاده مردم در ترکیب خود پلاستیک دارند. آقای همایون گفت: […]

همزمان با فرا رسیدن سوم جولای، روز جهانی بدون کیسه پلاستیکی، اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان نسبت به مصرف پلاستیک و آسیبهای محیط‌زیستی آن هشدار داده است.
به گفته منابع این اداره، در حال حاضر ۷۰ درصد اثاثیه، تجهیزات و سایر اشیاء مورد استفاده مردم در ترکیب خود پلاستیک دارند.
آقای همایون گفت: زیانهای اشیای پلاستیکی بسیار زیاد است و دفن کردن پلاستیک در زمین برای سالیان متمادی بر سلامت گیاهان و زندگی انسانها تاثیر می‌گذارد و حتی با عث خشکاندن ریشه درختان و تغییر چهره محیط می‌شود.
به گفته او، مواد شیمیایی و سمی که در پلاستیک وجود دارد، تاثیرات بدی بر سلامت انسان می‌گذارد. این مشکل نه تنها انسان‌های امروزی را بلکه سلامت نسل‌های آینده را نیز تهدید می‌کند.
در همین حال، شاروالی کابل گفته که برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، برنامه‌های روی دست گرفته است. در همین راستا سمیرا رسا، سخنگوی شاروالی کابل گفت: “شاروالی کابل برنامه‌های جدا گانه را به شمول برنامه‌های آگاهی عامه در جهت کاهش و جلوگیری استفاده از خریطه‌های پلاستیک از سوی شهروندان را به راه انداخته تا مردم از اضرار خریطه‌های پلاستیکی آگاهی پیدا کنند و همچنان بیش از ۸۱۲ کیلو گرام خریطه تکه‌ای برای شهروندان توزیع کرده است تا فرهنگ استفاده از خریطه‌های تکه‌ای جایگزین استفاده از خریطه‌های پلاستیکی در شهر کابل شود.”
مسئولان این نهاد برآورد کرده‌اند که از ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تن زباله روزانه در شهر کابل، یک هزار تن پلاستیکی یا مشخصاً کیسه‌ پلاستیکی است.
اگرچه شاروالی کابل از اجرای برنامه‌های مختلف در این زمینه سخن می‌گوید، ولی هنوز هم مصرف کسیه‌های پلاستیکی در کشور به‌گونه گسترده‌ رواج دارد.