یک سال گذشته برای مردمان جهان سال ناامنی بوده است.
از جاری شدن جوی خون در خاور میانه تا تداوم درگیری میان روسیه و اوکراین، از جنگ داخلی میان نظامیان سودانی تا حوادث تروریستی مرگبار در بقیه کشور ها.
۲۱ سپتامبر( ۳۱ سنبله ) از سوی سازمان ملل متحد منحیث روز جهانی صلح نامگذاری شده اما دست یافتن به صلح و ثبات، تبدیل به یک دغدغه بنیادی برای عموم شهروندان شده که میتوان افزایش تنش را شامل برخورد دوگانه جهان با رویداد ها دانست.
به عنوان مثال؛ به صورت آگاهانه یا غیر آگاهانه جهت اعتبار زدایی از مراجع جهانی اقدام صورت گرفته، در سال جاری میلادی، شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد حمله نظامیان اسرائیلی به سرزمین های اشغالی فلسطین، دو قطعهنامه را نشر کرد که با بیاعتنایی اسرائیل به همراه شد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بر تحریم تسلیحاتی اسرائیل توافق کرد اما فروشندگان جنگافزار مانند ایالات متحده امریکا و کشور های اروپایی اعتنایی نکردند.
در مورد رفتار روسیه در اوکراین نیز خواست جهان از سوی پوتین پذیرفته نشده و برای کاهش تنش اقدام موثری روی دست گرفته نشده است.
در این میان، مجازات های متفاوت برای کشور ها اعمال گردیده، درحالی که از حضور ورزشکاران روسی با پرچم آن کشور در مسابقات جهانی به بهانه حمله به اوکراین جلوگیری شد، اما با ورزشکاران اسرائیلی اقدام مشابهی صورت نگرفت.
درحالی که بخش زنان سازمان ملل متحد، جنگ اسرائیل را در سرزمین های اشغالی فلسطین جنگ با زنان نامیده و از ۴۲۰۰۰ کشته فلسطینی نزدیک به ۹۰ درصد آنها زنان، کودکان و کهن سالان میباشند.
در روز جهانی صلح، لازم است تا جهان جهت نجات بشریت از نابودی در مورد راهبرد مشترک مبارزه با اشغالگران توافق نموده و نگذارند تا به بهانه های مختلف یک کشور، سرزمین دیگری را شاهد آزمایش جنگافزار های خود سازد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اتفاق آرا، خواهان خروج اسرائیل
از سرزمین های اشغالی فلسطین شده زیرا مردم این سرزمین ها نیز حق دارند تا دارای کشور مستقل بوده و در آرامش و آسایش زیست کنند.
البته صلح تنها به معنای توقف جنگ و خونریزی نیست بهرمند شدن از حقوق بنیادی شهروندی، تقسیم عادلانه منابع، مشارکت مبتنی بر شایسته سالاری در ساختار قدرت و پایان دادن به هر نوع تبعیض و تعصب، صلح واقعی را به وجود میآورد که البته افغانستان ۳۷ ماه میشود از مسیری که به صلح میانجامد منحرف شده و در روز جهانی صلح میتوان نتیجه گرفت که بیشتری از کشور های جهان این پدیده را به معنی و مفهوم واقعی آن شاهد نیستند.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان