۲ اکتبر در دوم اکتوبر افراد ناشناس در کابل یک دختر ۱۱ ساله به اسم فروزان را اختطاف و سپس به قتل رساندند. ۳ اکتبر جسد یک دختر ده ساله در شهر کابل از یک خانه پیدا شد . این دختر که هویت آن به رسانه ها مشخص نشد توسط ضربات چاقو به قتل […]
۲ اکتبر
در دوم اکتوبر افراد ناشناس در کابل یک دختر ۱۱ ساله به اسم فروزان را اختطاف و سپس به قتل رساندند.
۳ اکتبر
جسد یک دختر ده ساله در شهر کابل از یک خانه پیدا شد . این دختر که هویت آن به رسانه ها مشخص نشد توسط ضربات چاقو به قتل رسیده بود. سه زن و دو مرد در پیوند به این رویداد از سوی طالبان بازداشت شدند.
۳ اکتبر
در سوم اکتوبر عالیه عزیزی، مدیر زندان زنانهی هرات از دفتر کارش مفقود شد . به نقل از خانوادهی عالیه وی هنوزهم در بند طالبان است اما طالبان از سرنوشت عالیه و محل نگهداری او به خانوادهی عالیه و رسانه ها معلومات نداده است.
۶ اکتبر
در ششم اکتوبر طالبان یک مرد را به اتهام «اختطاف و فروش دختران» در کابل بازداشت کردند و در پی آن یک دختر جوان از نزد وی رها شد. این دختر در ماه جوزای ۱۴۰۰ اختطاف شده بود.
۶ اکتبر
محمدصابر انساندوست یکی از اساتید دانشگاه های خصوصی در کابل همراه با همسر و فرزندانش در اعتراض به وضعیت «بد» سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مدنی و فرهنگی و سلب آزادی مردم افغانستان، با پوشیدن کفن به جاده برآمد.
۷ اکتبر
در هفتم اکتوبد سرپرست وزارت معارف طالبان گفت که هیچ آموزگار مردی دختران دانشآموز جوان را تدریس نخواهد کرد
نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف گروه طالبان اظهار کرد که دختران دانشآموز جوان را هیچ معلم مرد و پسران دانشآموز جوان را هیچ معلم زن آموزش نخواهد داد
۱۰ اکتبر
در دهم اکتوبر یونیسف در دفاع از حق آموزش دختران افعانستان گفت که از حق دختران برای دسترسی به آموزش باکیفیت در افغانستان باید محافظت شود
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تاکید کرد که پیشرفت در بخش آموزش دختران در افغانستان نباید ضایع شود.
۱۰ اکتبر
در دهم اکتوبر شماری از زنان معترض در شهر کابل در یک گردهمایی در مکان سربسته، از گروه طالبان خواستند که زنان افغان را برای رسیدن به اهداف سیاسی خود، گروگان نگیرد. و همچنان خواهان حق آموزش و کار برای زنان شدند.
۱۲ اکتبر
طالبان یک دختر و پسر را در ولایت غور دره زدند.به نقل از منابع مردمی در ولایت غور، نیروهای گروه طالبان یک دختر و پسر جوان را به اتهام فرار از منزل در ولسوالی دولتیار این ولایت دره زدهاند.
۱۵ اکتبر
در پانزدهم اکتوبر افراد طالبان در ولایت دایکندی یک کارخانهی پروسس بادام مختص به زنان را تخلیه کردند ، زنان کارمند درین کارخانه را بیرون و آنرا پایگاه نظامی ساختند .
۱۹ اکتبر
بنابر فیصلهی طالبان در کابینه،همهی کارمندان، استادان و دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی مکلف به رعایت حجاب شرعی شدند. و بر جداسازی صنف ها بین دانشجویان پسر و دختر توسط پرده ویا دیوار تاکید شد.
۲۰ اکتبر
در بیستم اکتوبر شماری از معلمین زن در کابل دست به اعتراض زدند و خواهان بازگشایی مکاتب دخترانه و پرداخت معاشات معلمین زن شدند آنان تاکید کردند که طالبان آموزش و پرورش در افغانستان را سیاسی و ایدیالوژیک نکنند.
۲۱ اکتبر
در بیست و یکم اکتوبر زنان معترض درکابل در اعتراض به بسته ماندن دروازه های مکاتب و وضعیت بد اقتصادی مردم به خیابان ها آمدند. تظاهرات آندن سرکوب و از سوی طالبان متفرق شدند، دو خبرنگار خارجی و سه خبر نگار افغان بخاطر پوشش اعتراضات ازسوی طالبان لتوکوب شدند.
۲۳ اکتبر
در بیست و سوم اکتوبر دبیرکل سازمان ملل گفت که تا برگشت دختران به مکاتب فعالیت خود را متوقف نمیکنیم .آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد که این سازمان تا برگشت دختران به مکاتب و زنان شاغل به کارشان، فعالیت خود در افغانستان را متوقف نمیکند.
۲۶ اکتبر
معترضان زن در کابل سکوت جامعهی جهانی نسبت به اقدامات طالبان در برابر زنان را شرمآور خواندند.
گروهی از زنان در شهر کابل در اعتراض به سکوت جامعهی جهانی نسبت به مسدودماندن نهادهای آموزشی بهروی دختران و ممنوعیت کار زنان توسط گروه طالبان گردهمایی برپا کردند و سکوت جامعه جهانی را شرم آور خواندند.
۲۶ اکتبر
در بیست ششم اکتوبر به دلیل بسته ماندن دروازه های مکاتب از سوی طالبان ، یک نهاد غیر دولتی کارزار ” راه قلم” برای حمایت از آموزش کودکان درکابل به راه انداخته شد. و به گونهی رایگان به کودکان دختر زمینهی آموزش فراهمکرد.
۲۹ اکتبر
در بیست و نهم اکتوبر یک دختر بیست ساله در شهر نیلی مرکز ولایت دایکندی به دلیل خشونت های خانوادگی و افسردگی ناشی از خانه نشینی دست به خودکشی زد و تا رسیدن به شفاخانه جان باخت.
۳۰ اکتبر
معترضان بامیانی: طالبان زنان را از حقوق انسانیشان محروم کردهاند
گروهی از زنان معترض در ولایت بامیان در اعتراض به «انزوای زنان» و وضع محدودیت بر آنان توسط گروه طالبان و گسترش فقر در کشور در یک گردهمایی اعتراضی خواهان حقوق اساسی زنان از سوی طالبان شدند.
۳۱ اکتبر
در سی و یکم اکتوبر اولین نشست های اعتراضی زنان در برابر سیاست طالبان از کتابخانهای درکابل آغاز شد.جنبش خودجوش زنان مبارز افغانستان برنامه های اعتراضی کتابخوانی را راه اندازی کرد.
۳۱ اکتبر
در سی و یکم اکتوبر یک معلم زن در ولایت دایکندی که تنها نان آور خانوادهاش بود در هراس از فقر و بیکاری دچار بیماری روانی شد. یک مشار روانشناسی در کلینک دولتی دایکندی از احتمال مرگ او هشدار داده بود.