رونق بازار زنان تجارت پیشه در هرات با آمدن نوروز ۱۴۰۲
رونق بازار زنان تجارت پیشه در هرات با آمدن نوروز ۱۴۰۲

خبرگزاری زنان افغان: شماری از زنان تجارت پیشه در ولایت هرات می‌گویند که با آمدن نوروز، بازار آنان رونق خوبی گرفته و فروشات شان نسبت به گذشته افزایش یافته است. آنان امیدوار اند که در سال جدید محدودیت‌ها از سر راه زنان برداشته شده و در قسمت خودکفایی و ظرفیت سازی زنان اقدامات و توجه‌ […]

خبرگزاری زنان افغان: شماری از زنان تجارت پیشه در ولایت هرات می‌گویند که با آمدن نوروز، بازار آنان رونق خوبی گرفته و فروشات شان نسبت به گذشته افزایش یافته است. آنان امیدوار اند که در سال جدید محدودیت‌ها از سر راه زنان برداشته شده و در قسمت خودکفایی و ظرفیت سازی زنان اقدامات و توجه‌ لازم صورت گیرد.

فاطمه سروری، یک تن از دکانداران در مارکت ویژه بانوان در هرات می‌گوید، سال قبل به دلیل تحولاتی که در کشور رخ داد اقتصاد بسیاری از مرد صدمه دید و همین موضوع باعث شد که بازار خرید و فروش آنان هم کمرنگ شده و فروشات شان نسبت به سال‌های قبل پایین بیاید اما اکنون از رونق گرفتن فروشات بازار زنان خوش‌بین است.

وی می‌گوید: «با آمدن نوروز خوش‌حالم که فروشات ماهم زیادتر شده مثلا ما امروز از انواع لباس‌ها و جنس‌های برای زنان و تازه عروس‌ها فروختیم و امیدواریم بازار ما همین‌گونه بماند.»

در همین حال، بهناز سلجوقی، معاون اتاق‌های تجارت زنان در زون غرب می‌گوید:« در تحولات اخیر تعدادی از زنان تجارت پیشه که عضو اتاق بودند کار شان را ترک کردن که در نهایت اتاق تجارت مانده بود همراه با ۱۰۰ الی ۱۵۰ عضو.
اما خوش‌بختانه اکنون اعضای ما به ۴۵۰ عضو رسیده است و این نشان دهنده‌ی علاقه‌مندی زنان در کسب و کار و تجارت می‌باشد».

معاون اتاق تجارت در زون غرب می‌گوید، از جمله دست‌آورهای که در سال قبل داشته اند افتتاح دو مارکت ویژه برای زنان با همکاری مالکین این مارکت‌ها بوده و سومین مارکت نیز به زودی در سال جدید افتتاح خواهد شد.

اسما تلاش، یک تن از مشتریانی که برای خرید آمده است می‌گوید، حضور زنان در جامعه یک نیاز است و خود زنان بیشتر از هر کس دیگر باید حامی همدیگر باشند و به همین دلیل آمده است تا از بازاری که برای زنان اختصاص داده شده خریداری کند.
وی می‌گوید: «ما زنان افغان از بس رنج دیده‌ایم خود را کاملا فراموش کردیم و روزهای که عنعنات ما است تجلیل نمی‌کنیم و من ام‌سال می‌خواهم در کنار خانواده این روز را به خوبی تجلیل کنم.»

جشن نوروز به عنوان میراث فرهنگی و معنوی بشری، در سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل، یونسکو به ثبت رسیده است که کشورهای افغانستان، ایران و تاجکستان از جمله میراث داران این فرهنگ می‌باشند.
در همین‌حال زنان افغانستان امیدوارند تا در سال جدید محدودیت‌های وضع شده بر آنان برطرف شده و حضور پررنگی در اجتماع داشته باشند.

Recognize_Gender_Apartheid_in_Afghanistan#

گزارش‌گر: شهیره الهامی