پارلمان اروپا از گروهی از زنان افغان شامل فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی و خبرنگاران؛ در مراسم اعطای جایزه آزادی اندیشه «ساخاروف» تقدیر نموده است. جایزه ساخاروف هر سال از سوی پارلمان اروپا به مدافعان آزادی اندیشه اهدا میشود. این زنان در بخش های مختلف حقوق بشری؛ فعالیت در راستای حقوق زنان؛ فعالیت اجتماعی […]
پارلمان اروپا از گروهی از زنان افغان شامل فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی و خبرنگاران؛ در مراسم اعطای جایزه آزادی اندیشه «ساخاروف» تقدیر نموده است. جایزه ساخاروف هر سال از سوی پارلمان اروپا به مدافعان آزادی اندیشه اهدا میشود.
این زنان در بخش های مختلف حقوق بشری؛ فعالیت در راستای حقوق زنان؛ فعالیت اجتماعی ؛ حکومتی و هنری و رسانه ای شجاعت لازمه را از خود در بخش های مختلف تبارز دادند.
نمایندگان سوسیالیست، دموکرات و سبزهای پارلمان اروپا از ۱۱ تن از زنان افغان تقدیر نمودند. در میان این زنان تعدادی از فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی و روزنامه نگاران حضور دارند.
شهرزاد اکبر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، حبیبه سرابی عضو هیآت تیم مذاکره کننده حکومت با طالبان؛ سیما ثمر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، ماری اکرمی، رئیس شبکه زنان افغان؛ ظریفه غفاری، شاروال پیشین ولایت میدان وردک؛ صحرا کریمی، سینماگر و رئیس پیشین افغان فلم، انیسه شهید،خبرنگار، حوریه مصدق؛ فعال حقوق بشر؛ پلوشه حسن رئیس دفتر اویک؛ فرشته کریم فعال اجتماعی و میترا مهران، فعال حقوق زنان از جمله زنانی است که از سوی پارلمان اروپا تقدیر شدند.
برخی از این زنان به دلیل تهدیدات امنیتی نتوانستند تحت حاکمیت طالبان در افغانستان باشند و کشور را به مقاصد کشورهای دیگر ترک نمودند.
ناشو سانشز امور، نماینده اسپانیا، در یک جلسه پارلمان اروپا گفت این زنان «فعالان حقوق انسانی» و در همین حال «قربانیان وضعیت کنونی در افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان هستند.».
این رویداد در فضای مجازی با واکنش های بسیاری از سوی افغانها مواجه شد. بسیاری این موضوع را یک دستاورد دانسته اما برخی با انتقاد از این انتخاب؛ خروج این زنان از افغانستان را تنها گذاشتن زنان افغانستان تحت سیطره طالبان دانستند.
سایر نامزدان جایزه سال ۲۰۲۱ ساخاروف، الکسی ناوالنی، از مخالفان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، سازمان غیردولتی (Global Witness)، سلطانه خیه، از مدافعان خودمختاری منطقه صحرای غربی (مراکش) و جنین انز، رئیس جمهور موقت و پیشین بولیویا هستند.
جایزهی ساخاروف برای آزادی اندیشه، در دسامبر سال ۱۹۸۸ به افتخار آندره ساخاروف، دانشمند و مخالف شوروی سابق از سوی پارلمان اتحادیهی اروپا بنیان نهاده شد. این جایزه به افرادی که زندگی شان را وقف دفاع از حقوق بشر و آزادی اندیشه مینمایند، اهدا میشود.