ملاله یوسفزی را می توان در شمار زنان و دخترانی آورد که به مبارزات زنان باورمند و متعهد است. او یکی از زنان مبارز افغان است که ۸ سال پیش از امروز تلاشهایی جهت خاموش ساختن مبارزات او انجام گرفت اما به نتیجه نرسید. او متولد ۱۲ جولای ۱۹۹۷ در سوات شهر مینگوره پشتونخوا است. […]
ملاله یوسفزی را می توان در شمار زنان و دخترانی آورد که به مبارزات زنان باورمند و متعهد است. او یکی از زنان مبارز افغان است که ۸ سال پیش از امروز تلاشهایی جهت خاموش ساختن مبارزات او انجام گرفت اما به نتیجه نرسید. او متولد ۱۲ جولای ۱۹۹۷ در سوات شهر مینگوره پشتونخوا است.
او دانشآموز ۱۵ ساله بود که با کمک نهادهای خیریه محلی صدای خود را برای آموزش دختران در سوات بلند کرد. او یکی از جوانان فعال در بخش تعلیم و آموزش دختران در سطح منطقه بود که به دلیل همین کار و فعالیتاش در ۹ اکتوبر ۲۰۱۲ در نتیجه حمله افراد مسلح به شدت زخم برداشت.
او دو هفته در یک شفاخانه نظامی پاکستان بستر بود، پس از آن جهت مداوا به انگلستان فرستاده شد.
ملاله یوسفزی پس از مداوا در رسانههای بینالمللی خبرساز شد.
شمار زیادی از رسانههای خارجی درباره زندگی و مبارزهاش که از کودکی آغاز کرده بود، گزارشها و فلمهای مستند تهیه کردند. سازمان ملل متحد نیز در سال ۲۰۱۴ به ملاله یوسفزی جایزه نوبل را اهدا کرد. او با گذشت زمان از سوی این سازمان سفیر صلح در بخش دختران برگزیده شد.
سازمان ملل متحد دوازدهم جولای را که برابر به تاریخ تولد ملاله است، به نام او نام نهاد.