طالبان را به رسمیت نشناسید اشرف غنی و تیمش را محاکمه کنید
طالبان را به رسمیت نشناسید اشرف غنی و تیمش را محاکمه کنید

شماری از فعالین مدنی و رسانه‌ای افغانستان در خارج از کشور با صدور یک بیانیه مشترک از سازمانهای مختلف حقوق بشری میخواهند که طالبان را به رسمیت نشناسند و اشرف غنی و تیمش را که سبب فروپاشی نظام شدند محاکمه کنند. حمیرا ثاقب، مکیه منیر ،عبدالمجیب خلوتگر، عادله احمدی، مهدی ثاقب و چندین فعال رسانه‌ای […]

شماری از فعالین مدنی و رسانه‌ای افغانستان در خارج از کشور با صدور یک بیانیه مشترک از سازمانهای مختلف حقوق بشری میخواهند که طالبان را به رسمیت نشناسند و اشرف غنی و تیمش را که سبب فروپاشی نظام شدند محاکمه کنند.
حمیرا ثاقب، مکیه منیر ،عبدالمجیب خلوتگر، عادله احمدی، مهدی ثاقب و چندین فعال رسانه‌ای و مدنی دیگر روزگذشته(دوشنبه،۲۴ اسد ۱۴۰۰) در ونکوور کانادا گردهم آمدند و در بیانیه مشترک از سازمان های حقوق بشری خواسته اند که«حکومت متحجر طالبان را به رسمیت نشناسید و اشرف غنی و تیمش را محاکمه کنید.»
در بخش دیگر این اعلامیه آمده است: «به باور ما، این حاکمیت هیچ سنخیت به یک نظام مرتبط به قرن بیست و یکم و از سوی دیگر به یک نظام اسلامی واقعی که برخواسته از آموزه‌های اصیل دین مبین اسلام باشد ندارد. »
چهره های مدنی و رسانه‌ای افغانستان همچنان معتقد اند که تداوم حکومت استبدادی طالبان در آینده دردسر بزرگی برای منطقه و جهان خواهد بود.
«حاکمیت متحجر طالبان در افغانستان، این کشور را آن‌طور که در حال حاضر هم مشاهده می‌شود به نابودی کشانده و زمینه را برای هراس‌افگنی و بنیادگرایی دینی مساعد ساخته و در آینده، درد سری بزرگ برای منطقه و جهان خواهد شد. طالبان و حاکمیت شان، نه به انسانیت و ارزش‌های انسانی و نه به اسلامیت و ارزش‌های اسلامی، هیچ پای‌بندی نداشته و فقط تحت نام دین، سیطره‌ی ناجایز شان را بالای بیش‌از سی و چهار میلیون انسان بیچاره گسترش داده و هرروز به نحوی به آزار، اذیت، قتل و نابودی شهروندان افغانستان ادامه می‌دهند.»
به گفته‌ی آنان اکنون این از وجایب هر سازمان عضو سازمان ملل متحد است که در راستای منزوی ساختن طالبان اقداماتی لازم را انجام داده و به رسمیت شناختن این گروه را براساس قواعد بین‌المللی جزء جرایم کشوری خودشان در قبال حاکمیت بیرون از جغرافیای شان تعریف نمایند.
از سوی هم این فعالین رسانه‌ای می گویند که به قدرت رسانیدن طالبان برای باردوم در افغانستان یک فرایند مشخص و از قبل طراحی شده بود که «باعث بحران انسانی کنونی، فقر و مهاجرت گردید.زیرمجموعه‌های  نظام جمهوریت که شامل جامعه‌ی مدنی، جامعه‌ی رسانه‌ای، سکتور خصوصی و نهاد های هم‌گون دیگر می‌شد را نابود ساخته و از بین برد. از دید قوانین جهانی و منشور سازمان ملل متحد، کسانی که در چنین جنایتی دست داشته اند، مجرم شمرده شده و باید به‌گونه‌ی شفاف و زیر نظر نهادهای جهانی از جمله دادگاه جنایی بین‌المللی به محاکمه کشانیده شوند.»
گروه فعالین مدنی و رسانه‌ای افغانستان مقیم کانادا سالگرد تسلط افغانستان را به مردم این کشور تسلیت گفتند.
خبرگزاری زنان افغانستان