در طی سه سال گذشته طالبان قوانین محدود کننده زیادی را در برابر زنان وضع کردند. طالبان علاوه بر منع کردن زنان از تحصیل و بستن دروازه های مکاتب و دانشگاهها، دروازه های پارکها، مکانهای تفریحی و باستانی مثل بودای بامیان، را نیز بروی زنان بستند.
طالبان به گردشگران خارجی اجازه بازدید از بودای بامیان را میدهند اما از گردشگران داخلی فقط مردان اجازه بازدید از بودا را دارند و زنان حق بازدید از بودا را ندارند.
ستایش یکی از گردشگران داخلی است که همراه با فامیلاش از ولایت کابل برای دیدن بودا و بندامیر آمده بود. وی میگوید: « چندین ساعت راه آمدیم تا بودا را ببینیم ولی به جرم اینکه دخترم طالبان اجازه داخل شدن و دیدن بودا را به من و مادرم ندادند و گفتند اینقدر که مشتاق بودا هستید از دور ببیند ولی اجازه ورود به داخل را ندارید.»
بتهای بامیان در دل کوه در مرکز ولایت بامیان ساخته شده بودند. بت بزرگ بامیان که بزرگ ترین تندیس در جهان ثبت گردیده بود ۵٣ متر ارتفاع دارد و صلصال نام دارد. بت کوچک که به نام شمامه یاد میگردد، ٣۵ متر ارتفاع دارد. بت های کوچکتر دیگری نیز در دل کوه در اطراف آنها تراشیده شده بودند که همچنان از عهد کوشانیان بر جا مانده بودند.
طالبان در سال ۲۰۰۱ مجسمه های بودا را منفجر کردند زیرا آنان، تندیسهای بودا را مظهر بیدینی میپنداشتند و میکوشیدند تا با طرح نابودی بتها، به تنش مذهبی و رویارویی با دیگر ادیان دامن بزنند.
طالبان بعد از تسلط دوبارهاش در افغانستان، علاوه بر بستن دروازه های مکاتب و دانشگاهها به روی دختران و زنان، دختران و زنان را از رفتن به پارکها، مکان های تفریحی و باستانی مثل بودای بامیان، نیز منع کردند.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان