وزارت عدلیه طالبان از متوقف شدن فعالیت تلویزیون تمدن، مدرسه و دانشگاه خاتمالبنین خبر میدهد. سخنگوی وزارت عدلیه طالبان در خبرنامهای گفته است «این وزارت قبلا هرگونه فعالیت احزاب سیاسی را در کشور ممنوع نمود و بر اساس این تصمیم احزاب سیاسی در کشور ملغا است و رسانههای متعلق به آنها نیز حق فعالیت ندارند. تلویزیون تمدن، مدرسه خاتم النبین و پوهنتون خاتمالنبین متعلق به حزب لغو شده «حرکت اسلامی افغانستان» است و ساختمانهای آنها هم در زمینهای غصب شده [امارتی] ساخته شده است که به همین دلیل فعالیت هر سه نهاد مذکور متوقف و دفاتر آنها از سوی وزارت عدلیه [طالبان] مسدود می شود. بنا بر همین موارد، هیأتی از وزارت عدلیه روز پنجشنبه، ۲۸ ذوالقعده [۱۷ جوزا] به دفتر تلویزیون تمدن رفته و برای مسوولان آن اطلاع داد که فعالیت این تلویزیون متوقف و دفتر آن مسدود میشود.»
در ادامه وزارت عدلیه طالبان تاکید کرده است: «وزارت عدلیه بار دیگر خاطر نشان میکند که فعالیت احزاب سیاسی در کشور ممنوع است و با هر گونه فعالیت حزبی برخورد شرعی و قانونی صورت میگیرد.»
در واکنش به خبرنامه وزارت عدلیه طالبان، محمد جواد محسنی رئیس عمومی تلویزیون تمدن و صاحب امتیاز ارشد پوهنتون خاتمالنبین گفته است، «شبکه تلویزیون تمدن روی زمینی احداث شده است که آن زمین از مالک شخصی خریداری گردیده و دارای قباله شرعی و قانونی می باشد. و زمین این رسانه به هیچ عنوان دولتی نبوده و نیست.»
محسنی در مورد زمین مدرسه خاتمالنبین نیز گفته است: «زمین حوزه علمیه خاتم النبیین(ص) نیز در زمان حکومت گذشته به صورت رسمی و با قباله شرعی و طی مراحل طویل قانونی جهت احداث مدرسه، مسجد، کتابخانه، مرکز تحقیقات اسلامی، لیلیه برای طلاب وسالن کنفرانس ها و … در اختیار حضرت آیت الله محسنی قرار گرفته است که اسناد، مدارک و قباله شرعی آن نیز موجود و قابل ارائه است.»
همچنان محسنی درباره دانشگاه خاتم النبین افزوده است: «پوهنتون خاتم النبیین(ص) نیز دارای ساختمان کرایی است و ملک و جایدادی از خود ندارد. همچنین مالکیت این پوهنتون به آقایان محمد جواد محسنی و دکتر عبدالقیوم سجادی برمیگردد. قابل به یاد آوری است که شبکه تلویزیون تمدن و پوهنتون خاتم النبیین(ص) پس از استعفای رسمی آیت الله محسنی از حزب، احداث گردید و در آن زمان ایشان رهبری و عضویت حزب را بر عهده نداشتند.»
محمد جواد محسنی با رد ارتباط این نهادها با حزب حرکت اسلامی افغانستان میافزاید: «بر همگان روشن و واضح است که مرحوم آیت الله محسنی در سال ۱۳۸۴ هجری شمسی( ۱۹ سال قبل) به صورت رسمی و علنی و در جلسه کنگره حزب و در مقابل دید تمامی رسانه ها از حزب حرکت اسلامی استعفا داده و برای همیشه از فعالیت های حزبی و سیاسی کناره گیری نمودند و فقط به عنوان یک عالم دین در خدمت مردم قرار داشتند، که حتما اسناد رسمی کناره گیری ایشان در دوسیه حزب حرکت اسلامی در وزارت عدلیه موجود و قابل بررسی است.»
محسنی از مسئولان مقامات طالبان خواسته است برای بررسی بیطرفانه اسناد تلویزیون تمدن، مدرسه و پوهنتون خاتم النبین هیأتی را توظیف نمایند و به رویت آن تصمیم بگیرند.
این درحالی است که به ترتیب در مدرسه و دانشگاه خاتمالنبین صدها طلاب علوم دینی از پیروان مذهب تشیع و دانشجویان از سراسر افغانستان مصروف تحصیل هستند و با این تصمیم طالبان آنان نیز به محرومیت از تحصیل مواجه میشوند.
در نزدیک به سه سال گذشته، گروه طالبان در برابر اجرای تصامیم خود هیچ گونه محدودیت داخلی و خارجی را احساس نمیکند و از این که نرمش و عقب نشینی جامعه جهانی را در برابر خود میبیند جسورتر شده و به وضع محدودیتهای بیشتر سیاسی و مدنی در کشور پرداخته است.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان