خبرگزاری زنان افغانستان: همزمان با روز جهانی دسترسی به اطلاعات شماری از خبرنگاران در ولایتهای بامیان، غزنی و دایکندی میگویند، طالبان در طی ماههای پسین محدودیتهای زیادی را بر خبرنگاران و رسانهها وضع کردهاند. سانسور کردن بر محتوای پخش و نشر رسانهها، تشدید بر پنهان کردن اطلاعات، منع نشر هرگونه محتوایی انتقادی و خلاف منافع […]
خبرگزاری زنان افغانستان: همزمان با روز جهانی دسترسی به اطلاعات شماری از خبرنگاران در ولایتهای بامیان، غزنی و دایکندی میگویند، طالبان در طی ماههای پسین محدودیتهای زیادی را بر خبرنگاران و رسانهها وضع کردهاند.
سانسور کردن بر محتوای پخش و نشر رسانهها، تشدید بر پنهان کردن اطلاعات، منع نشر هرگونه محتوایی انتقادی و خلاف منافع طالبان از محدودیتهای است که به تازگی بر فعالیت خبرنگاران و رسانهها افزایش یافته است.
شماری از خبرنگاران، با نگرانی از وضعیت کنونی میگویند، دها خبرنگاران در طی دوسال حاکمیت طالبان از کاربیکار شده و اکنون با چالش سخت اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند.
نی، حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان، در تازهترین سروی گفته است که پس از حاکمیت طالبان ۳۲ درصد چالش دسترسی به اطلاعات افزایش یافته است.
همچنان این نهاد گفته است که در دوسال حاکمیت طالبان نیمی از رسانههای افغانستان غیر فعال شده و ۷۰ درصد خبرنگاران در سطح افغانستان بیکار شده اند.
به تازگی طالبان در دایکندی شبکه رادیو نسیم در دایکندی را مسدود کرده و سه کارمند این رسانه را برای چندین ساعت زندانی کرده بودند.
طالبان علت این کار را پخش و نشر مطالب انتقادی بر خلاف منافع این گروه عنوان کرده است.
با این حال طالبان در طول دو سال گذشته دها تن خبرنگاران را بازداشت، تحقیر و شکنجه کرده اند.