سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان گفته است که ۸۰ درصد از دختران از آموزش و تعلیم در این کشور محروم هستند، در حالیکه آموزش حق انسانی و اساسی هر دختر محسوب میشود.
سفارت امریکا برای افغانستان دیروز چهارشنبه ۱۴ سنبله، با منتشر نمودن مطلبی در صفحهای اجتماعی توییترش نگاشته که ۲.۵ میلیون دختر به تعلیم و آموزش دسترسی ندارند.
این سفارت در ادامه افزود: «بیایید از حق تعلیم و آموزش برای همه دختران محروم در افغانستان پشتیبانی کنیم تا آنان دوباره بتوانند به تعلیم و آموزش دسترسی یابند.»
شماری از دختران محروم از آموزش نیز از مسدود ماندن دروازههای مکاتب در کشور شکایت کرده میگویند؛ بیش از سه سال و ۱۰۸۰ روز میشود که دروازههای علم و دانش بر روی ما همچنان بسته است. اکثریت دختران دانشآموز در این سه سال با مشکلات روحی و افسردهگی دچار شدهاند.
«ریحانه»، باشنده شهر کابل، صنف دهم مکتب بود که دولت جمهوریت سقوط کرد و خانهنشین گردید. میگوید: «با سقوط دولت تمام اهداف دختران نیز سقوط کرد. ما دیگر نتوانستیم مکتب بروییم، از آن روزی سقوط تاکنون من دیگر نخندیدم.»
«پروین»، باشنده لوگر، میگوید: «صنف دوازدههم مکتب بودم که کشور بهدست طالبان سقوط کرد. این گروه دختران را از حق تعلیم و آموزش منع کردند. اگر ما اجازه آموزش را میداشتیم اکنون صنف سوم دانشگاه بودم و در رشتهی ژورنالیزم که رشتهی دلخواه من نیز است درس میخواندم. اما چکنم که خانهنشین شده و بدون سرنوشت گردیدهام.»
ممنوعیت آموزش دختران میتواند به افزایش فقر، نابرابری جنسیتی، خودکشی، افسردهگی و ازدواجهای اجباری منجر شود.
ممنوعیت آموزش دختران دانشآموز در افغانستان، نهتنها یک مسئله آموزشی، بلکه یک بحران انسانی است که پیامدهای روحی و روانی عمیقی دارد. برای ساختن آیندهای بهتر برای دختران محروم از آموزش، تحصیل و جامعه افغانستان، باید به این چالشها و محدودیتها توجه ویژهای شود و اقداماتی مؤثر انجام گیرد.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان