ممنوعیت‌ آموزشی در کشور؛ ۲۵ درصد کودک همسری را افزایش داده است
ممنوعیت‌ آموزشی در کشور؛ ۲۵ درصد کودک همسری را افزایش داده است
سفارت امریکا، طی یک اعلامیه ای بیان نموده‌ است که ۲۸.۷ درصد از دختران ۲۰ تا ۲۴ ساله افغانستانی پیش از ۱۸ ساله‌گی ازدواج کرده‌اند. ۹.۶ درصد از آنان پیش از ۱۵ ساله‌گی به این سرنوشت دچار گردیده‌اند.

سفارت امریکا، طی یک اعلامیه ای بیان نموده‌ است که ۲۸.۷ درصد از دختران ۲۰ تا ۲۴ ساله افغانستانی پیش از ۱۸ ساله‌گی ازدواج کرده‌اند. ۹.۶ درصد از آنان پیش از ۱۵ ساله‌گی به این سرنوشت دچار گردیده‌اند.

این سفارت گفته است دختران افغانستان شایسته‌ای آینده‌ عاری از ازدواج‌های زیرسن و اجباری‌اند.

در این میان، روایت زنده‌گی طیبه، دختری پانزده‌ساله، نمایان‌گر درد و رنج ناشی از این شرایط است. او در گفت‌وگویی با خبرگزاری زنان افغانستان، از سرنوشت تلخ خود می‌گوید: «پارسال پدرم مرا به زور و شکنجه شوهر داد. گفت نه مکتب است و نه دانشگاه، بهتر است شوهر کنی د نام نیک. مرا به یک مرد ۴۸ ساله که همسن خودش بود، شوهر داد. جای‌که کودکی کنم و هم‌بازی داشته باشم؛ شوهر کردم. از کودکی‌ام استفاده نکرده زن شدم. این درد تا عمق جان رفته و استخوان‌هایم را به درد می‌آورد.»

روایت زنده‌گی طیبه، واقعیت تلخی است که بسیاری از دختران افغانستان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. دختران به جای تحصیل و بازی‌های کودکانه، ناچار به قبولی مسئولیت‌های بزرگ زناشویی می‌شوند. تحت فرمان‌های سخت‌گیرانه گروه طالبان، کاملاً به فراموشی سپرده می‌شوند.

سفارت امریکا در این راستا تأکید ورزیده‌است که زنان و دختران افغانستان نیازمند حمایت فوری هستند. وضعیت آنان تحت تأثیر محدودیت‌ها و چالش‌های این گروه روزبه‌روز وخیم‌تر شده است.

گروه طالبان محدودیت‌ها و چالش‌های فراوانی را بر وضعیت زنده‌گی زنان و دختران در افغانستان وضع نموده‌است. در جریان هفته گذشته، این گروه دروازه‌های تمام انستیتوت‌های طبی را به روی دختران بستند و آنان را دوباره در پستوخانه‌ها و آشپزخانه‌ها خانه‌نشین و زندانی کرده‌اند.

خبرگزاری زنان افغانستان

  • منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان