نهاد حقوق بشری «رواداری»، در واکنش به تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان گفته است که این قانون سرکوب، آزادیها و نقض کرامت انسانی مردم افغانستان بهویژه زنان را گسترش میدهد.
«رواداری» روز دوشنبه ۵ سنبله، طی یک اعلامیهای گفته است که «تفاسیر افراطی» گروه طالبان، در بین مردم افغانستان ریشه ندارد، اما با فشار و ارعاب از سوی این گروه شهروندان افغانستان را وادار به رعایت اوامر و دستورات خود میکنند.
این نهاد در ادامه میگوید که تصویب این قانون با اعمال محدودیتهای گسترده بر زنان، از جمله مجبور نمودن زنان به پوشش اجباری، عدم اشتراک در فضای اجتماعی و بلند نشدن صدای زنان به نقض آشکار حقوق زنان و تشدید تبعیض جنسیتی مواجه خواهد کرد.
این نهاد میافزاید که اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر به افراد و نهادهای وابسته به گروه طالبان حق این را میدهد که با استفاده از زور، ارعاب، فشار و تهدید، مردم را به تبعیت از معیارهای مذهبی خاص وادار کنند که باعث پیامد هراس و بیاعتمادی شدید در جامعه میشود.
این نهاد از علمای کرام، کارشناسان امور دینی چه در افغانستان و چه بیرون از آن، جامعهی جهانی و نهادهای بینالمللی میخواهند که به تلاش خود برای لغو این قانون ادامه داده و در کنار زنان برای حقوق از دست رفتهی شان همصدا شوند.
قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان هفته گذشته روز چهارشنبه ۳۱ اسد، منتشر گردید.
این قانون شامل ۴ فصل و ۳۵ ماده میباشد و در بخشهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، ورزشی، آموزش و خصوصیترین بخشهای زندهگی مردم را شامل میشود.
این قانون صدای زنان را «عورت» دانسته و بلند خواندن موسیقی، نعتها و حتا قرائت قرآن از سوی زنان در بین جمع را ممنوع گفته و همچنین افزوده است که لباس زنان که یکی از مهمترین دغدغههای این گروه محسوب میشود، «چسپ، نازک و کوتاه نباشد و زنان باید «بدن و صورت خود را از مردان نامحرم پنهان نمایند چرا که دیدن صورت زنان گناه است.»
قانون جدید وزارت امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان که از سوی «ملاهبتالله آخندزاده»، رهبر گروه طالبان توشیح شده، با موجی از انتقادهای شدید در سراسر جهان مواجه گردیده است.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان