دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که اگر بودجهی در اختیار این سازمان قرار نگیرد، فقر و گرسنگی در میان مردم نیازمند افغانستان بیشتر از گذشته افزایش خواهد یافت.
این سازمان در ادامه گفته است که اگر بودجه لازم برای کمکهای بشردوستانه در افغانستان تاامین نگردد، بیش از یک میلیون کودک و ۷۰۰ هزار زن باردار و شیرده در معرض خطر ابتلا و مرگومیر ناشی از سوءتغذیه قرار خواهند گرفت.
در همینحال شماری از خانوادههای نیازمند به کمکهای بشردوستانه میگویند که در وضعیت دشوار اقتصادی قرار دارند و از مدت دو سال به این سو، نسبت به گذشته کمکهای کمتری را دریافت کرده اند.
فاطمه، یک تن از زنان بی بضاعتی است که سرپرستی خانواده خود را نیز به دوش دارد و میگوید در گذشته برای آنان کمکهای بیشتری صورت میگرفت اما اکنون این کمکها به حداقل رسیده است.
وی میگوید:«زمانی که شوهرم را از دست دادم مشکلات اقتصادی ما زیاد شد و مجبور شدم کار کنم. هر روز به خانهها رفته صفا کاری میکنم اما پولی که بدست میآورم برای مصارف خانواده ام کفایت نمیکند در گذشته حداقل برای ما کمک میشد اما حالا هیچ کس به فکر ما نیست».
در دو سال اخیر بعد از سقوط حکومت در افغانستان، فقر و بیکاری به اوج خود رسیده و آمار نیازمندان کمکهای بشردوستانه نیز افزایش یافته است.
مراد، مسوولیت یک خانوادهی هشت نفری را به عهده دارد اما به دلیل نداشتن درآمد کافی، توان برطرف کردن نیازمندیهای فامیلش را ندارد.
وی میگوید: «صبح تا شام کنار سرک دست فروشی میکنم اما فروشاتم در حدی است که بتوانم نان خشک بخرم، گاهی شبها شده که گرسنه خوابیدیم. قبلا حداقل برای ما کمک میشد اما حالا هیچ کس به فکر ما مردم فقیر و بیچاره نیست».
براساس آماری که سازمان اوچا نشر کرده است، تا اکنون ۱۲.۴ میلیون نفر در این کشور با ناامنی غذایی مواجه هستند و ۴۸ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی میکنند. همچنان در نزدیک به سه سال گذشته، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان، ۲۳.۷ میلیون نفر که ۹.۲ میلیون آنان کودکان اند، به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان