وضعیت نگران کننده پناه‌جویان اخراج شده افغان از پاکستان 
وضعیت نگران کننده پناه‌جویان اخراج شده افغان از پاکستان 

خبرگزاری زنان افغانستان: در ادامه روند اخراج پناه‌جویان افغان از پاکستان، تا اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهاجر افغان در ۱۲ روز گذشته مجبور شده اند که دوباره به افغانستان برگردند. شماری از پناه‌جویانی که از پاکستان اخراج شده اند کسانی اند که بخاطر حفظ جان شان افغانستان را به مقصد پاکستان ترک کرده بودند […]

خبرگزاری زنان افغانستان: در ادامه روند اخراج پناه‌جویان افغان از پاکستان، تا اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهاجر افغان در ۱۲ روز گذشته مجبور شده اند که دوباره به افغانستان برگردند.

شماری از پناه‌جویانی که از پاکستان اخراج شده اند کسانی اند که بخاطر حفظ جان شان افغانستان را به مقصد پاکستان ترک کرده بودند و اکنون نگران آینده خود هستد.

همچنان تعداد دیگر از شهروندان افغانستان بخاطر طی مراحل پرونده‌های پناهندگی، نجات از بیکاری، فقر و گرسنه‌گی، نبود زمینه تحصیل و اوضاع حاکم فعلی در کشور، به پاکستان مهاجرت کرده بودند.

سارا اکبری، یک تن از پناه‌جویانی‌ست که بخاطر وظیفه قبلی خود در دروان جمهوریت مجبور شد افغانستان را ترک کند و در پاکستان منتظر مراحل پاهنده‌گی خود باشد اما اکنون که دوباره به کشور برگشته است در بی سرنوشتی به سر می‌برد.

وی می گوید:«بخاطر وظیفه که در دوران جمهوریت داشتم جانم به خطر بود و مجبور شدم پاکستان را به عنوان کشور سوم انتخاب کنم تا پرو‌نده مهاجرتم طی مراحل شود اما حالا که از پاکستان اخراج شدیم نمی‌دانم آینده ام در این‌جا چطور خواهد شد هر بار که به این موضوع فکر می‌کنم از همه چیز نا امید می‌شوم.

در همین حال، مسئولان محلی طالبان در ولسوالی سپین‌بولدک قندهار می‌گویند که روز یکشنبه (۲۱ عقرب)، ۳۳۴۰ نفر از پاکستان به افغانستان برگشته‌اند.

محمد رضا، یکی دیگر از پناه‌جویان اخراج شده از پاکستان است که در حکومت قبلی نظامی بوده و اکنون که به افغانستان برگشته نگران آینده خود است.

وی می‌گوید:«حالا که به افغانستان برگشتم بخاطر حفظ جانم احساس خطر می‌کنم. خانواده ام خارج از کشور هستند و هیچ جای برای زندگی کردن هم ندارم و در پاکستان منتظر بودم کارهای پناهندگی ام تمام شود اما متاسفانه این مشکلات به وجود آمد و نمی‌دانم چی باید بکنم».

اخراج پناه‌جویان افغانستان از پاکستان واکنش‌های زیادی را در پی داشته است.

آنجلینا جولی، هنرپیشه پرآوازه هالیوود، از اخراج مهاجران اهل افغانستان از سوی پاکستان انتقاد کرده در صفحه انستاگرام خود نوشته است که اخراج مهاجران اهل افغانستان از پاکستان یک نمونه دیگر از «عقب‌نشینی حقوق بشر» در سطح جهان است.

در همین حال، نهاد‌های بین‌المللی نیز نسبت به وخامت وضعیت مهاجرانی که از پاکستان اخراج شده اند ابراز نگرانی کرده و دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل گفته است که بیش از ۶۰ درصد عودت‌کنندگان را کودکان تشکیل می‌دهند.