خبرگزاری زنان افغانستان: مسوولان ریاست معارف گروه طا.لبان در ارزگان اطلاع داده اند، که با وجود رفع تمامی موانع آموزش کودک، هنوز اکثریت از کودکان در مناطق دور دست این ولایت به آموزش دسترسی ندارند. “مولویشمسالله کامران”، رئیس معارف گروه طا.لبان در ارزگان گفته است، که از ۱۵۶ هزار کودک در این ولایت تنها ۶۸ […]
خبرگزاری زنان افغانستان: مسوولان ریاست معارف گروه طا.لبان در ارزگان اطلاع داده اند، که با وجود رفع تمامی موانع آموزش کودک، هنوز اکثریت از کودکان در مناطق دور دست این ولایت به آموزش دسترسی ندارند.
“مولویشمسالله کامران”، رئیس معارف گروه طا.لبان در ارزگان گفته است، که از ۱۵۶ هزار کودک در این ولایت تنها ۶۸ هزار کودک مشغول آموزش هستند و ۸۸ هزار تن آنان از هر نوع آموزش محروم هستند.
وی میافزاید، که در حال حاضر ۴۴ مکتب در سرتاسر این ولایت تعطیل است و به دلیل کمبود مواد درسی و امکانات لازم نمی توانند این مکاتب را دوباره فعال کنند.
وی اضافه کرد؛ همه مساجد را مورد بررسی قرار دادهایم و در همه خانهها از کودکان که امکان آموزش ندارند ثبت نام کردهایم که مجموع آنان به ۸۸۷۴۷ تن میرسد.
“عاشقالله” یکی از کودکان منطقه “سیدانو” در این ولایت می گوید که به آموزش و تعلیم علاقه خاصی دارد، اما نهاد آموزشی در منطقه او وجود ندارد که بتواند در آن درس بخواند.
به نقل از عاشقالله، در منطقه ما کودکانی زیادی هستند، اما مکتب نمی روند، زیرا در منطقه ما مکتب و مدرسه نیست، ما خواهش داریم که مکتب در منطقه ما فعال شود.
همچنین، “سبحان”، یکی از باشندگان منطقه “درفشان” ارزگان، نگران آینده فرزندان خود است و از مسوولان گروه طا.لبان تقاضا دارد که برای فرزنداناش زمینه آموزش را فراهم کنند.
افزون بر این، ریاست معارف گروه طا.لبان در ولایت ارزگان از کمبود امکانات شکایت دارند و از صندوق اطفال ملل متحد “یونیسف”، می خواهد که با آنها همکاری لازم داشته باشد تا ۴۰ مکتب مسدود شده را دوباره فعال کنند تا همه کودکان محروم از آموزش بتوانند آموزش ببینند.
به نقل از “مولویشمساللهکامران” رییس معارف گروه طا.لبان که گفت، “یونیسف” در سال گذشته تنها ۲۰ مکتب را در این ولایت افتتاح کرد و به گفته وی، این مکاتب بسیار کم و برای این ولایت کافی نیست.
قبل از این، مقامات گروه طا.لبان در ارزگان از عدم دسترسی ۱۰۰ هزار کودک به آموزش خبر داده بودند.
علاوه بر این ولایت، صدها هزار کودک در نقاط مختلف کشور از هر نوع آموزش محروم هستند.
این نگرانی گروه طا.لبان در حالی ابراز میشود، که دختران بالاتر از صنف ششم بیشتر از دوسال میشود از آموزش محروم اند. اما این گروه بیخیال اند. همیشه برای دختران افغانستانی نوید میدهد.
“صندوق اطفال سازمان ملل متحد”، در گزارش سالانه خود گفته بود که اکثر از کودکان محروم از آموزش در افغانستان در حالحاضر به کارهای شاقه مشغول بهکار هستند.