فعالیت زنان خبرنگار در افغانستان همواره با چالشهای زیادی رو به رو بوده است. عدم دسترسی به منابع و منابع اطلاعاتی، تهدید و خطرات امنیتی، تبعیض جنسیتی و نبود حمایت دولت از جمله چالشهای عمده زنانیست که در رسانهها مصروف کار هستند.
شملری از زنان خبرنگار که اکنون مصروف فعالیتهای رسانهیی هستند میگویند که شرایط کاری برای آنان به دلایل محتلف از جمله کار زیاد در برابر معاش کم، تبعیض جنسیتی و کم ارزش شمردن کار زنان خبرنگار، شرایط کاری را برای شان دشوار ساخته است.
مژده(مستعار)، یک تن از زنان خبرنگار است که در یکی از رسانههای تصویری علاوه بر اجرا برنامه، کار ادیت برنامهها را پیش میبرد اما از معاش اندک خود شکایت دارد.
وی میگوید:«از هشت صبح تا پنج عصر کار میکنم. برنامههای مختلف ثبتی و زنده را اجرا میکنم در کنارش برنامههای ثبت شده را هم ادیت میکنم. کاری که انجام میدهم در رسانههای معتبر شاید مسوولیت چندین نفر باشد اما در نهایش برایم چهار هزار افغانی میدهند که اگر مجبور نمیبودم اینگونه به کارم ادامه نمیدادم.»
یکی دیگر از چالشهای زنان خبرنگار، دسترسی نداشتن به اطلاعات است. شماری از این خبرنگاران زن میگویند که در قسمت دریافت اطلاعات نیز تبعیض وجود دارد.
سودابه(مستعار)، یکی دیگر از زنان خبرنگار میگوید:«خبرنگاران در افغانستان بخصوص زنان خبرنگار با چالشهای زیادی رو به رو هستند. ما به راحتی نمیتوانیم اطلاعاتی که نیاز داریم را به دست بیاوریم، در هر برنامه نمیتوانیم اشتراک کنیم، در رسانهها تبعیض جنسیتی وجود دارد، مجریان زن باید صورت شان پوشیده باشد و زنان خبرنگار کار زیادی را در برابر معاش کم انجام میدهند».
این در حالیست که بعد از سقوط حکومت، طی سه سال گذشته شمار زیادی از زنان خبرنگار کشور را ترک کردند و اکنون تعداد کمی از آنان مصروف فعالیتهای رسانهیی هستند.
بر اساس گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، در ۱۲ ماه گذشته خروج کارمندان رسانهای از کشور نه تنها پایان نیافت بلکه روندی که دو سال قبل با سقوط نظام جمهوری آغاز شده بود، ادامه یافت و شماری زیادی از خبرنگاران به قصد پیدا کردن کار و یا مهاجرت به کشورهای غربی، به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان و ایران رفتند.
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان