با آمدن عید قربان در افغانستان، شماری از زنان که سرپرست خانوادههای شان هستند میگویند که به دلیل مشکلات اقتصادی، نظر به بلند بودن قیمتهای بازار و پول اندکی که از طریق کارگری به دست میآورند توان خریداری را ندارد تا برای عید آمادگی بگیرند.
سارا، یک تن از زنانی است که در کنار سرک دست فروشی میکند، وی میگوید وضعیت بد اقتصادی او را مجبور ساخت است تا کار کرده و مصارف فامیلش را پیدا کند اما تا اکنون برای عید هیچ آمادهگی نتوانسته است بگیرد.
وی میگوید:«سرپرست خانواده خود هستم و مجبورم از یک طریقی برای اطفال حداقل نان خشک پیدا کنم و به همین خاطر به دست فروشی میکنم اما پولی که بدست میاورم برایم کافی نیست بخصوص حالا که همه آمادهگی عید را میگیرند، شیرینی و میوه عید که بماند، نتوانستم حتی برای اطفال لباس بگیرم».
بعد از وضع محدودیتهای در برابر کار زنان، شمار زیادی از آنان کار خود را از دست داده و با مشکلات شدید اقتصادی رو به رو شده اند.
نهادها و سازمانهای جهانی در رابطه به وضعیت نگران کننده زنان واکنش نشان داده و از حکومت طالبان خواسته اند تا محدودیتها را برطرف کنند
اما تا اکنون این واکنشها نتیجهی در قبال نداشته است.
شکیلا، یک تن از زنانیست که برای پیدا کردن مصارف خانواده خود به خیاطی روی آورده است اما به دلیل درآمد کم، برای عید هیچ چیر خریداری نکرده است.
وی میگوید :«اگر خانه ام را ببینید حتی جای درستی به نشستن نیست، دو طفل دارم و مجبور هستم بخاطر سیر کردن شکم شان کار کنم. روز گذشته رفتم میوه عید بگیرم قیمتها را که پرسیدم و پولی من داشتم نمیتوانستم حتی یک کیلو از میوههای که بود را خریداری کنم».
فقر و بحران اقتصادی در کشور، باعث کمرنگ شدن بازار خرید و فروش عید در میان باشندهگان کشور شده است.
شماری از فروشندهگان میوههای خشک میگویند که قیمتها زیاد افزایش نیافته اما به دلیل مشکلات اقتصادی خرید مردم نسبت به سال های گذشته کمتر شده است.
زنان در افغانستان همواره با چالشهای گوناگونی رو به رو بوده اند. از خشونتهای فامیل و اجتماعی تا محدودیت در برابر حق تحصیل و حقوق بشری. اما اکنون شماری از زنانی که سرپرست خانوادههای شان هستند، به دلایل نداشتن نانآور خانه، نبود کار و منبع در آمد، در وضعیت بد اقتصادی به سر میبرند.
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان