همزمان با سالروز تولد حضرت زینب کبرا از نوادگان پیغمبر اسلام به یاد میآوریم که او چگونه درشام دهم محرمالحرام سال ۶۱ هجری، بعد از پایان انقلابی که منجر به شهادت امام حسین و ۷۲ تن از یاراناش شد، مسؤلیت بازماندگان شهدا و بیماران را درحالیکه اسیر شده بودند به عهده گرفت.
دشمن، آنها را بخاطر پیروزی به پایگاههای حکمرانی شان انتقال داد اما در همه جا زینب مانند یک مبّلغ آگاه به بیان ابعاد مختلف قیام برادرش پرداخته و از بر حق بودن رویداد عاشورای سال ۶۱ هجری خبرداد.
سخنان صریح و رسای او در کوفه و شام منجر به برانگیخته شدن همدردی مردم با آنها و بیزاری از دستگاه حکمرانی شد.
زینب که دختر حضرت علی و فاطمه زهرا است از جدّش رسول خدا و والدین اش دانسته بود که زنان و مردان در راستای تطبیق عدالت، ظلم ستیزی و بیزاری از جهالت باید نقش ایفا کنند.
او بلند و با تفصیل راجع به زاویه های مختلف آنچه که در کربلای معلا به وقوع پیوست صحبت کرد، امت اسلامی را به بیداری فراخواند و نفرتاش را از استبداد بیان کرد اما چهارده قرن بعد از آن گروهی از انسانها در افغانستان میخواهند زنستیزی را در ابعاد مختلف زندگی نهادینه سازند.
آنها با تفسیر مندرآوردی از آیات قرآن کریم و احادیث نبوی برای به انزوا راندن زنان میکوشند.
درحالی که همسر و دختر پیامبر در غزوات کنار شوهر و پدرشان بودند
در دوره حضرت عمر فاروق مسؤل بررسی نرخنامه در بازار کوفه یک زن بود.
اما بیاعتنا به این همه مثالها گروه طالبان با چشمپوشی از حقوق بنیادی بانوان اقداماتی را انجام میدهند که از لحاظ شرعی، عقلانی و حقوقی با جایگاه اجتماعی زنان سازگار نیست.
«خالد حنفی» وزیر امربه معروف این گروه که ماه گذشته حتی شنیدن صدای زن در هنگام تلاوت قرآن کریم را نیز عورت دانست چی پاسخی راجع به شیوه زندگی و فعالیت همسران و دختران پیشوایان دین اسلام دارد؟
اگر به گفته حنفی و همباوران اش شنیدن صدای زن عورت است پس چرا زینب زبانش را نبست؟ درحالیکه او معلومات کافی از آموزه های اسلامی داشته و دستپرورده خانواده پیغمبر بود.
درپایان نتیجه میگیریم که تسلط طالبان در افغانستان بخشی از برنامهٔ اسلام هراسی راهاندازی شده توسط گروه های استخباراتی جهان میباشد زیرا عملکرد این گروه برای وابسته شدن بیشتر افغانستان به کشورهای همسایه و فقدان کادرهای متخصص در حوزههای مختلف انجاممییابد، بخاطر اینکه در تاریخ معاصر نیز زنان در کشور های مختلف نقش تصمیم گیری را ایفا کردند که میتوان از رئیس جمهور اسبق اندونیزیا، صدراعظم های اسبق بنگلادش و پاکستان و معاون رئیس جمهور ایران نامبرد.
در شرایطی که عربستان سعودی به فضا بانو میفرستد برخورد خلاف آموزه های اسلامی و انسانی طالبان با زنان، این قشر را بیشتر از جامعه افغانستان ناپدید میسازد.
شیرین سعیدی
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان