با تک جنسیتی شدن نظام آموزش عالی و بازنگری در میتود های آموزشی، پسران کمتری تمایل اشتراک در آزمون ورود به دانشگاه را دارند.
با نگاهی گذرا به آمار متقاضیان آزمون ورود به دانشگاه متوجه میشویم که بعد از بازگشت طالبان به قدرت، سیر نزولی را اشتراک در آزمون ورود به دانشگاه شاهد بوده است.
در کنار انکار از حق آموزش دختران، محدودیت در آزادی فردی پسران و بیرون شدن گسترده اساتید دانشگاه از کشور، این همه دست به دست هم داده تا میزان علاقه جوانان پسر را نیز به آزمون ورود به دانشگاه کاهش دهد.
عدم ارتباط با نهاد های آکادمیک جهانی و نبود چهره های موثر منحیث آموزگار در دانشگاه های کشور، سطح آموزش در این نهاد های آکادمیک را بشدت کاهش داده و در حال حاضر دانشگاه ها را میتوان مراکز شستشوی فکری جوانان از طریق راهاندازی برنامه های امارت شناسی نامید.
در کل میتوان گفت: دانشگاه های افغانستان مانند سایر بخش ها در سه سال گذشته از لحاظ کمی و کیفی سخت آسیب دیده که وضعیت فعلی نهاد های آکادمیک سبب دلسردی نسل نو گردیده است.
هر چند بانوان از حضور در دانشگاه بازمانده اند اما اگر شیوه آموزشی دانشگاه ها را در نظر گیریم که مروج افراطیت و هراسافگنی است، دور بودن بانوان از چنین اماکن به کاهش فشار جنگ فکری طالبان میتواند موثر باشد.
در سه سال گذشته تمام تمرکز طالبان در حوزه آموزش و گسترش مدارس دینی محدود شده و بیشتر اماکن از جمله برخی از خوابگاه های دانشگاه ها نیز به مدارس دینی مبدل شده است.
مدارسی که عمدتاً به محل افزایش نیروی بشری طالبان تبدیل گردیده است.
اعلام نتایج آزمون ورود به دانشگاه را میتوان جشن پسران و روز تکرار ریختاندن اشک دختران نامید، آزمونی که به میدان زور آزمایی میان پسران مبدل شده است.
در پایان میتوان گفت؛ پیامد پالسی گروه حاکم در افغانستان به کمرنگ ساختن حضور جوانان در این آزمون انجامید و هرگاه گروه حاکم مایل به بازنگری در شیوه اخذ آزمون، اصلاح نظام آموزشی، پایان دادن به محدودیت به آزادی فردی پسران و به رسمیت شناختن حضور دختران در آزمون نباشد، همین روند ناگوار که زیان اصلی اش را نسل نو کشور متقبل خواهد شد، دوام پیدا خواهد کرد.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان