با آن که بیش از یک سال می شود که طالبان با دولت امریکا، توافق نامه صلح را امضا کرده است اما تا هنوز هم افغانستان در وضعیت نابسامان به سر میبرد و مردم در اینجا همه روزه شاهد صحنه ها و رویداد های مرگبار از جمله؛ حملات انتحاری، ماین های مقناطیسی، قتل و کشتار […]
با آن که بیش از یک سال می شود که طالبان با دولت امریکا، توافق نامه صلح را امضا کرده است اما تا هنوز هم افغانستان در وضعیت نابسامان به سر میبرد و مردم در اینجا همه روزه شاهد صحنه ها و رویداد های مرگبار از جمله؛ حملات انتحاری، ماین های مقناطیسی، قتل و کشتار های هدفمندانه هستند. که بر عکس حدس و گمانه زنی های مردم از برقراری امنیت و آرامش در افغانستان اتفاق می افتد، گروه های دهشت افگن همه روزه حملات شان را در نقاط مختلف کشور تشدید می دهند که این جنگ ها همه روزه قربانیان بیشتری از افراد ملکی و به خصوص زنان و دختران می گیرد.
براساس آمار کمیسیون مستقل حقوق بشر، در سال ۲۰۲۰ میلادی از میان هشتهزار و ۵۰۰ مورد تلفات ملکی، دوهزار و ۹۵۸ نفر جان باخته و پنجهزار و ۵۴۲ نفر دیگر زخمی شدهاند. یافتههای این کمیسیون نشان میدهد که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی میزان تلفات ۲۱ درصد کاهش یافته است. شمار تلفات در سال ۲۰۱۹ میلادی به دههزار و ۷۲ نفر میرسید..
آمار این کمیسیون نشان می دهد، در سال ۲۰۲۰ میلادی در میان هشتهزار و ۵۰۰ نفر از قربانیان، پنجهزار و ۵۳۹ نفر مرد و ۸۴۷ نفر آنها زنان بودهاند. در این میان دوهزار و ۱۹ کودک نیز در شمار قربانیان رویدادها هستند، علاوه بر این هویت ۹۵ نفر از قربانیان تشخیص داده نشده است.
در همین حال آماری را که یوناما”سازمان ملل متحد” از تلفات که در سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ به نشر رسانده است، که این تلفات ۲۹ در صد افزایش تلفات ملکی را نسبت به سال ۲۰۲۰ د رافغانستان نشان میدهد.
به گزارش یوناما، دست کم ۱۸۰۰ تن در جریان سه ماه اول سال ۲۰۲۱ در افغانستان کشته و زخمی شده اند. در گزارشی که یوناما ارایه کرده است، نشان میدهد که در سه ماه نخست سال روان در افغانستان ۵۷۳ فرد ملکی درافغانستان کشته و ۱۲۱۰ تن دیگر زخمی شده اند که از این جمله ۲۷ درصد کشته و زخمی شده گان را زنان و ۲۳ در صد تلفات را کودکان تشکیل میدهند.
جنگی که تقسیم روی تلفات آن صورت نگرفته است اما زنان و دانش آموزان را آماج قرار میدهد، صفیه صدیقی یکی از فعالین زن در افغانستان به خبرگزاری زنان افغان گفت:«ما هر روز به نحوی کشته می شویم اما هنوز نمی دانیم که چرا کشته می شویم». وی علاوه می کند، زنان در طول تاریخ ازاحترامی زیادی برخوردار بودند و هیچ زمانی مانند حال مورد حمله و خشونت قرار نمی گرفتند».
او می گوید که «جنگ امروز افغانستان جنگ خطرناک و نابینا است که مرد و زن، کودک و بزرگ نمی شناسد، بلکه همه افراد اشخاص را مورد تهاجم قرار می دهد».
و اضافه می کند که: «هر حکومتی که باشد مثل حکومت کمونیست ها، مجاهدین، طالبان و حکومت فعلی اتباع افغانستان، تابع همان حکومت هستند و مربوط به هیچ یک از این گروه ها نیستند».
با این حال زهرا سپهر وکیل مدافع و فعال حقوق زن در افغانستان می گوید«پیشرفت های زنان طی دو دهه اخیر باعث شده که آنها تقاضایی این را داشته باشند که در همه عرصه های فرهنگی، سیاسی، اجتماع و اقتصادی نقش و حضور پررنگ داشته باشند، به همین دلیل در پروسه صلح خانم ها تلاش می کنند که همان جایگاه شان را حفظ کنند دشمن ما که طالبان است بخاطر تضعیف روحیه زنان و بخاطر این که نشان بدهند که مدافع حقوق زنان نیستند و با حق زنان در حکومت آینده هیچ موافقتی ندارد تلاش می کند که زنانی را که طی دو دهه صدا خود را بلند کردند را از این عرصه دور بسازد، اصلی ترین دلیل کشتار زنان تضعیف روحیه زنان توانمند وسایر زنانی است که در فعالیت های اجتماعی سهم دارند».
زنان افغانستان در دو دهه دستاورد ها و چالش های زیادی را متقبل شده اند، بنابر همین دلیل طالبان که مخالف پیشرفت زنان هستند در این اواخر بیشتر زنان و دختران را مورد حمله های تروریستی و ترور های هدفمند قرار میدهند. حمله بر زنان روزنامه نگار، کشته شدن قاضیان زن، حمله بر شفاخانه صد بستر دشت برچی، هدف قرار دادن فعالان حقوق زن و دانش آموزان از مواردی قتل های سازمان دهی شده و هدفمندانه بر زنان در افغانستان بوده است.
به عنوان آخرین رویداد که در روز سه شنبه تاریخ هشتم ثور در ناحیه سیزدهم شهر کابل در ساحه مکتب سیدالشهدا رخ داد، هراس افگنان دختران دانش آموز را مورد هدف قرار داد که در این انفجار بیش از ۵۰ تن کشته و بیش از صد تن دیگر زخمی شده اند. این تنها انفجاری نیست که در آن زنان و دانش آموزان مورد حمله قرار میگیرند پیش از این نیز زنان و کودکان مورد قتل های هدفمند و حملات تروریستی قرار گرفته اند.