گرامیداشت زنان افغانستان از والنتاین به امید آزادی!
گرامیداشت زنان افغانستان از والنتاین به امید آزادی!

چهاردهم فبروری یا روز عشاق اخیرا در افغانستان به یک روزی سرگرمی و تفریحی بین جوانان و دختران تبدیل شده بود و همه ساله جوانان و دختران و زنان به مناسبت این روز به همسران و نامزدان خویش تحفه های مثل عروسک، شیرینی، دسته گل ، زیورات و لباس نو هدیه می‌کردند. سال گذشته در […]

چهاردهم فبروری یا روز عشاق اخیرا در افغانستان به یک روزی سرگرمی و تفریحی بین جوانان و دختران تبدیل شده بود و همه ساله جوانان و دختران و زنان به مناسبت این روز به همسران و نامزدان خویش تحفه های مثل عروسک، شیرینی، دسته گل ، زیورات و لباس نو هدیه می‌کردند.
سال گذشته در چهاردهم فبروری خیابان های پل سرخ یکی از مکان های فرهنگی پایتخت پر از گل های سرخ، عروسک و بادکنک های با برچسب عشق بود و همچنان کافه های پلسرخ پر از زوج های خوشحال و خندان بود زنان و دختران خندان با روسری و لباس  های سرخ  که برای تجلیل از روز عشاق یا والنتاین کنارهم نشسته بودند .

گرچند تجلیل از روز عشاق یا والنتاین ازسوی برخی افراطگرایان دینی یک فرهنگ کفری و غیر مجاز خوانده می‌شد اما از سوی زنان و جوانان با شکوه خاصی گرامیداشت می‌شد.
امسال با وجود تمام آماده‌گی های گل فروشان شهر کابل تجلیل از والنتاین در کافه ها و خیابان کمرنگ تر بود و جوانان روز عشاق را در خانه با خانواده و دوستان شان جشن گرفتند.

خیابان های پلسرخ یکی از مکان های فرهنگی پایتخت امسال پر از گلهای سرخ، بادکنک و عروسک بود و تا ساعت یازده قبل از چاشت بازار آن خلوت بود. و سپس حضور زنان و جوانان در گلفروشی ها، شیرینی فروشی ها و کافه ها اندک اندک رنگ می ‌گرفت.

ساعت ۱۲:۳۰ ظهر بود که افراد مسلح طالبان تحت نام امر به معروف و نهی از منکر به بازار پلسرخ هجوم آوردند بادکنک هارا ترکاندند و یا تارهای آن هارا بریدند و رها کردند و عروسک هارا به زمین گل آلود انداخته و لگد مال کردند درآن هیاهو آسمان پلسرخ برای یک لحظه پر از بادکنک های رنگین شده بود و کودکان کار که از دیدن آن صحنه خوشحالی می‌کردند و در پی جمع آوری بادکنک ها بود.
مریم ( مستعار) دختر جوان ۲۵ ساله‌ایست که با عزیز رحیمی نامزدش برای خوردن غذا به یکی از کافه های پلسرخ آمده بود . مریم به خبرگزاری زنان افغانستان گفت در ابتدا کمی دلهره داشت برای اینکه اولین والنتاین بعد از نامزدی اش را تحت حاکمیت طالبان تجلیل می‌کنند اما وقتی به شهر آمد و اندک اندک زوج هارا در کافه ها دید خوشحال است. و به امید آزادی زنان افغانستان از روز عشاق تجلیل می کند.

” با وجود مخالفت خانواده‌های مان به بیرون از خانه با نامزدم برای نان خوردن آمدیم ، باخودم فکر می‌کردم که امسال شاید کافه هارا خالی از زوج ها ببینم اما خوشحالم که بغیر از ما دو نفر زوج های دیگری هم به فکر خوشی های زندگی شان هستند.”

شماری از زنان و دختران جوان برای خریدن هدیه به نامزد ویا همسران شان از ترس طالبان به گونه‌ی گروهی به مراکز تجارتی رفته بودند.

شهرزاد بانوی جوان دیگریست که برای گرفتن یک دسته گل با خواهرش به پلسرخ آمده بود او سال گذشته با پسر مورد علاقه اش نامزد کرده بود و خانواده‌ی نامزد او قرار بود در چهاردهم فبروری امسال برای او لباس بیاورند و شهرزاد نیز به رسم خوشامد گویی برای خریدن دسته‌ی گلی به پلسرخ آمده بود تا وقتی دروازه را به روی مهمانان باز می‌کند دسته‌ی گل را به نامزدش تعارف کند.

شهرزاد بعد از خریدن گل متوجه می‌شود که افراد مسلح طالبان به گلفروشی ها هجوم آ‌ورده ، شهرزاد و خواهرش آنجارا ترک می‌کند و تا آرام شدن وضعیت به یکی از کافه های پلسرخ می‌رود.

شهرزاد به خبرگزاری زنان افغانستان گفت:

” قبل از فرا رسیدن روز عشاق برنامه ریزی کرده بودم که یک روز کاملن عاشقانه داشته باشیم ولی متاسفانه وقتی وضعیت بازار را دیدم کمی ناراحت شدم و ازینکه حداقل می‌توانم روز عشاق را درخانه تجلیل کنم خوشحالم و با لبخند ملیحی تصریح کرد ، به امید آزادی!.”

مراکز تجارتی پارک مال و مجید مال در شهر نو کابل نیز حدود ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر (سه شنبه ،۲۵ دلو) آماج هجوم افراد مسلح طالبان قرار گرفت .

سربازان طالب مراجعین این مراکز تجارتی را متفرق و درب فروشگاه هارا بستند. اما دختران وقتی دست شان از کافه و خیابان کوتاه شده اند هنوز دروازه‌ی شبکه های اجتماعی به روی شان باز مانده است.

استاتوس های شبکه های اجتماعی نشان می‌دهد که زنان افغانستان با وجود محدودیت های شدید از سوی طالبان ب ای آزادی شان امید وار اند و روز عشاق را جسورانه گرامی‌میدارند و استاتوس های عاشقانه‌ی شان را در شبکه های اجتماعی با مردم به اشتراک می‌گذارند.درحالیکه یکتعداد زنان آزادی خواه و معترض بر سیاست های تک جنسیتی ، تک قومی و افراطی طالبان هنوز زندانی اند.

با حاکمیت گروه طالبان در افغانستان زنان و فرهنگیان زیادی کشور را ترک کردند اما آنهای که باقی مانده‌اند تمام خطرات احتمالی و امنیت جانی شان را پذیرفته و دربین پنجه های خشم طالبان برای زندگی شان مبارزه می‌کنند .

خبرگزاری زنان افغانستان