صندوق حمایت از سازمان ملل متحد(یونیسف)، بهمناسبت «هفته جهانی شیردهی» بیان کرده است که پس از شش ماه شیر مادر برای نوزادان کفایت نکرده و باید غذاهای چون سبزیجات، میوهجات و غلات به آنان اضافه و داده شود.
این نهاد ضمن تأکید بر غذاهای مقوی بر نوزادان، برای مادران برنامههای تغذیه ایجاد نموده تا مادران آگاه شوند که چه زمان و چطور به نوزادان خود شیر دهند تا آنان بهطور کامل رشد نمایند.
شماری از مادران در شهر کابل از سوءتغذیه اطفال شان شکایت داشته و میگویند که نبود غذای کافی و مقوی باعث گردیده اطفال شان به سوءتغذیه دچار گردند.
حبیبه از کابل، به این خبرگزاری میگوید: «شش طفل دارم، طفل خردم پنج ماه و طفل کلانم هشت سال سن دارند. به اثر نبود غذای کافی و اقتصاد ضعیف دو دخترم سوءتغذیه شدند. چندینبار به داکتر مراجعه نمودم اما نتیجه نداد. اما خوشحال هستم که یونیسف برنامهای آموزشی برای آگاه سازی مادران جهت زمان شیردهی راهاندازی کرده تا مادران از آن استفاده درست کنند.»
همچنین، محبوبه میگوید: « پنج طفل دارم و شوهرم معتاد به مواد مخدر است. مقدار پول را که با زحمت در دست میآورم شوهرم دود میکند و اولادهایم چه در زمان بارداری و چه اکنون تغذیه سالم نشدهاند. از میان آنان یک دخترم سوءتغذیه است و همیشه رنگش پریده سست، بیحال و اشتهایی برای خوردن غذا نیز ندارد. اکنون بسیار خوش شدم که این نهاد چنین اقدامی برای مادران در افغانستان نموده است.»
هفته گذشته این نهاد بیان کرده بود که تنها ۴۸ درصد از نوزادان در سرتاسر جهان با شیر مادر تغذیه میشوند اما ۵۲ درصد دیگر آنها از شیر سالم تغذیه نمیگردند.
در حالی یونیسف از تغذیه سالم مادران به نوزادان شان گزارش میدهد که در شرایط کنونی در افغانستان، زنان باردار و شیردهی که نانآور و سرپرست خانوادههای خود نیز هستند، منابع غذایی شان کافی نبوده و با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکنند.
این امر روی نوزادان تأثیرات منفی زیادی میگذارد. موقع که آنان نیاز جدی به غذای مقوی و کافی داشته باشند، غذای درست داده نشود مشکلات زیادی چون سوءتغذیه را بهبار میآورد که غیر قابل جبران است.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان