۱۲ اگست روز سقوط ولایت هرات
۱۲ اگست روز سقوط ولایت هرات

۲۱ اسد مطابق به ۱۲ اگست سال گذشته ولایت هرات سقوط کرد و در حاکمیت طالبان قرار گرفت. ولایات هرات، غور و بادغیس به صورت کامل در این روز در دست طالبان سقوط کرد و همچنان یک روز قبل ولایت فراه نیز تحت کنترول طالبان قرار گرفته بود. قبل از سقوط کامل هرات، در چهار […]

۲۱ اسد مطابق به ۱۲ اگست سال گذشته ولایت هرات سقوط کرد و در حاکمیت طالبان قرار گرفت.
ولایات هرات، غور و بادغیس به صورت کامل در این روز در دست طالبان سقوط کرد و همچنان یک روز قبل ولایت فراه نیز تحت کنترول طالبان قرار گرفته بود.

قبل از سقوط کامل هرات، در چهار طرف و ولسوالی‌های این ولایت جنگ شدید جریان داشت.
در همین حال، محمد اسماعیل خان با رهبری بسیج مردمی، علیه طالبان برخاست و به مدت چندین هفته با نیروهای طالبان مبارزه کرد تا این که سرانجام هرات در ۱۲ اگست به طور کلی تحت کنترول طالبان قرار گرفت.

طالبان با تشدید حملات خود، توانستند به آسانی ۱۷ ولسوالی هرات را به دست بیاورند.

بعد از ورد طالبان در هرات، ساختمان‌های مقام ولایت، فرماندهی پولیس، ریاست امنیت ملی، زندان مرکزی هرات و لوای پنجم سرحدی را در اختیار خود درآوردند.

بعد از آن که هرات از کنترول حکومت سابق خارج شد و در سراسیمه‌گی به سر می‌برد شماری از مقامات بلند پایهٔ این ولایت به طالبان تسلیم شدند.

میدان هوایی شیندند هرات که یکی از بزرگترین میدان هوایی‌های نظامی کشور بود، به تاریخ ۲۱ اسد یا ۱۲ اگست نیروهای ارتش ملی و کماندو آنجا را ترک کردند.

در ادامهٔ این وضعیت، شهروندان هرات دست به چندین راه پیمایی‌ و تظارات گسترده زده و در راه پیمایی‌هی شان، علیه پاکستان نیز شعار سر داده و این کشور را مقصر اصلی ا‌وضاع بد کشور می‌دانستند.

در مدت یک‌سال بعد از سقوط کامل افغانستان،تغییرات و تحولات زیادی وجود آمد، تعداد زیادی کشور را ترک کردند، مهاجرت‌ها افزایش یافت، دروازه‌های مکاتب بسته شده و برای زنان محدودیت ایجاد شد، اقتصاد کشور با رکود مواجه شد و فقر و بیکاری نیز افزایش یافت.