قشری که قربانی انواع مشکلات بوده در کنار آنکه نان آور خانواده شان اند از لحاظ روحی، جسمی و جنسی سخت آسیبپذیر اند.
در جهان ۲۸۵ میلیون زن بیوه وجود دارد، اما راهکار حمایت از این جمعیت در معرض خطر متفاوت است.
کشور های توسعه یافته برای حفاظت از حقوق بنیادی این افراد برنامه های گوناگون دارد ، از کمک هزینهٔ بشردوستانه تا مشاوره روانی اما در افغانستان کشوریکه تمام زنان از خشونت های مختلف مصون نیستند زنان بیوه بیشترین فشار را متحمل میشوند.
بر بنیاد آمار وزارت امور زنان در سال ۲۰۱۹ میلادی ۷۰۰ هزار زن بیوه در افغانستان وجود داشت که این وزارت از برنامهریزی برای حمایت از آن زنان خبرداده بود.
مگر سقوط نظام جمهوریت که به لغو وزارت زنان منجر شد، دشواری این زنان بیوه ره بیشتر ساخت.
با نگاهی گذرا به مراکز شهر ها میتوان برخی از این زنان را در کنار جاده منحیث گدا دریافت کرد.
وزارت شهدا و معلولین تحت کنترول گروه طالبان از شناسایی ۸۰ هزار زن بیوه خبر داده که در تناسب به آمار ۵ سال قبل یک فیصدی ناچیز است.
روی هم رفته میتوان گفت؛ در کشوری که زنان را منحیث ملکیت به شمار میآورند و در هنگام ازدواج اعتنای به رضایت یا عدم رضایت شان وجود ندارد، بعد از بیوه شدن این زنان نیز ناگواری شان بیشتر شده و حتی تحت عنوان ننگ و غیرت افغانی آن زن مجبور به عقد با یک دیگر از مردان فامیل شوهرش میباشد.
صرفنظر از اینکه آیا معیار های لازم جهت آغاز این زندگی مشترک وجود دارد یا خیر.
در روز جهانی زنان بیوه باید به یاد بیاوریم آن زنانی را که مشکلات اجتماعی و اقتصادی را پذیرفته اما فرصت آموزشی را برای فرزند شان فراهم کرده است.
مگر گروه طالبان پس از رویکار آمدن مجدد با وضع محدودیت بر آموزش و اشتغال بانوان چالش های این زنان بیوه را به صورت بیپیشینهٔ افزایش داده است.
مادرانی که تصور میکردند با انواع کار های شاقه میتوانند دختر شانرا جهت داشتن فردای بهتر به مکتب و دانشگاه بفرستند حال ناامید شده اند.
زنان بیوه شاغل در ادارات که نان آور فامیل شان بودند با اعلام معاش ۵۰۰۰ افغانی توسط رهبر غایب گروه طالبان بیشتر متاثر شدند و میتوان نتیجه گرفت که حیات صد ها هزار زن به ویژه زنان بیوه در کشوریکه تحت کنترول یک گروه ظالم و زنستیز است با خطرات جدی مواجه میباشد.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان