تعدادی از وکلای مدافع زن مدعی اند که با روی کار آمدن مجدد گروه طالبان بر افغانستان، از کار محروم شده و جایی برای کار و فعالیت ندارند. در کنار نبود کار و عدم فعالیت، همواره با تهدیدها، فشارها و خطرات بسیاری مواجهاند. جوازهای فعالیت آنها از سوی وزارت عدلیه طالبان فاقد اعتبار شده و جواز جدید نیز به آنان داده نشدهاست.
راضیه، دختر ۳۴ ساله که هشت سال تجربهی کاری در بخش وکالت دفاع در کابل را دارد، میگوید: «با آمدن طالبان مجبور شدهام بعد از سالها فعالیت در عرصهی حقوقی و وکالت دفاع، بیکار شوم در حالیکه وکالت دفاع یکی از بهترین شغل برای من هست که با عشق و علاقه کار میکردم و اکنون نزدیک به سه سال میشود خانهنشین گردیده و با بیسرنوشتی بسر میبرم.»
او افزود: «نظام عدلی و قضایی کشور از سوی کسانی اداره میشود که با سیستم حقوقی و مسلکی اندک آشنایی نداشته بلکه آیندهی کشور با وجود آنان رو به تاریکی و وخامت است.»
افزون براین، یک وکیل مدافع دیگر که خواست نامش تنها به نام منیژه معرفی شود، گفت: «۲۷ سال سن دارم مدت سهسال در بخش وکالت دفاع کار کرده و اکنون مثل دهها وکیل مدافع دیگر از وظیفهام برکنار و خانهنشین گردیدهام.»
او اضافه میکند: «با وجود که بیکار و خانهنشین شدهام، در کنارش بارها پیامهای تهدیدآمیز از سوی افراد که پروندههای شان تحت نظرم بود و کار مینمودم، مورد تهدید و فشار قرار گرفته که مجبور شدهام از یکجا به جای دیگر کوچ کنم.»
با آمدن طالبان در کشور، زنان و دختران از کار و فعالیت اجتماعی محروم گردیدند. شماری از وکلای مدافع زن نیز بیکار شده که با بیسرنوشتی، تهدید زندهگی میکنند. آنان خواستار توجه جدی از نهادهای حامی زنان و دختران نسبت به سرنوشت شان شدهاند.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان