پس از وضع محدودیتها و بسته شدن دروازههای مکاتب و دانشگاهها به روی دختران و زنان و خانهنشینی اجباری آنان، شماری از زنان در ولایات مختلف کشور به ایجاد کارگاههای خیاطی، قالینبافی و دیگر حرفهها دست زده و زنان پس از وضع شدن ممنوعیتها برای کسب درآمد، سرگرم شدن و بدیل خانهنشینی در این کارگاهها مشغول به کار میشوند.
چنانچه یک زن متشبث در ولایت جوزجان با ایجاد یک کارگاه خیاطی زمینه کار برای ٨۰ زن و دختر در این ولایت را فراهم کرده است.
در این کارگاه خیاطی لباسهای سنتی معروف به گند افغانی تولید و به بازار های داخلی و خارجی عرضه میشود.
هدیه امیری مسئول این کارگاه خیاطی میگوید، بیش از ٨۰ زن و دختر در این کارگاه خیاطی مشغول دوخت و دوز هستند. او میگوید، از اینکه توانسته زمینه کار را برای زنان فراهم کند خرسند است و از وضعیت کسب و کار به دلیل صادرات تولیدات شان نیز راضی است و با خرسندی میگوید علاوه بر سفارشات داخلی از کشورهایی چون استرالیا، لندن، کالفورنیا، کانادا، ترکیه و پاکستان نیز سفارشات دارند.
شماری از کارکنان این کارگاه برای رونق کسب و کارشان و معرفی گند افغانی به عنوان یکی از نمادهای افغانستان خواهان برگزاری نمایشگاههای ملی و بینالمللی از سوی گروه حاکم در کشور شدند.
با روی کار آمدن طالبان و وضع محدودیتهای فراوان فرا راه زنان، زنان کشور به تولید صنایع دستی چون خیاطی، قالینبافی، خامکدوزی و چرمهدوزی برای پیشبرد زندگی و فرار از افسردگی، رو آوردهاند.
خبرگزاری زنان افغانستان
- نویسنده : خبرگزاری زنان افغانستان
- منبع خبر : خبرگزاری زنان افغانستان